Επικαιρότητα

Με νέο μοντέλο παραχωρήσεων οι νέοι δρόμοι

Off

Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης ύψους 150 εκ. Ευρώ περίπου για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία ανακοινώθηκε και επισήμως μία ημέρα πριν την εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μεταφορών – Τουρισμού από το υπουργείο Μεταφορών – Υποδομών και Δικτύων.

Η χρονική συγκυρία αποτέλεσε το εφαλτήριο για την ανακοίνωση από το υπουργείο με τον υπουργό Χρ. Σπίρτζη να βρίσκεται την αμέσως επόμενη ημέρα στην Άρτα, όπου αναφέρθηκε όπως και ο υπουργός Ναυτιλίας Παν. Κουρουμπλής στην σπουδαιότητα ολοκλήρωσης του έργου.

Εκκρεμούν όμως σημαντικά έργα που αφορούν το σύνολο της Ηπείρου και σχετίζονται με την ολοκλήρωση της Ιόνιας μέχρι την Κακαβιά και τις εσωτερικές διασυνδέσεις.

Ο κ. Σπίρτζης απαντώντας σε σχετική ερώτηση έδειξε για πρώτη ίσως φορά πως η πολιτική ηγεσία αποδέχεται ένα μοντέλο που είχε προταθεί στο πρόσφατο παρελθόν και από άλλους πολιτικούς χώρους αλλά και την αυτοδιοίκηση.

Προκειμένου να ολοκληρωθούν οδικοί άξονες όπως το Γιάννενα – Κακαβιά ή και ο Ε-65 η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο διαμόρφωσης ενός προγράμματος που θα επεκτείνει τις υπάρχουσες συμβάσεις με τους παραχωρησιούχους, για την επέκταση των οδικών δικτύων.

«Έτσι, θα συμπληρώσουμε το οδικό δίκτυο, με αναγκαία οδικά και περιβαλλοντικά έργα, που δεν υπήρχαν στις αρχικές συμβάσεις. Παράλληλα όμως θέλουμε να συνδυάσουμε τα έργα αυτά με ένα άλλο μοντέλο που θα καταλήγει σε χαμηλότερες τιμές διοδίων και φυσικά στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων και της αναλογικής χρέωσης», τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Στην σημασία που έχει για την Ήπειρο και γενικότερα για τη Δυτική Ελλάδα η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία, αναφέρθηκαν η Ολ. Γεροβασίλη, ο Παν. Κουρουμπλής, αλλά και ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος Αποστ. Κατσιφάρας.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Άρτας της Ν.Δ. Γ. Στύλιος τόνισε πως η Ήπειρος τα τελευταία χρόνια είδε να ολοκληρώνονται μία σειρά έργων, κατηγόρησε όμως την κυβέρνηση ότι δεν έχει κανέναν σχεδιασμό για την αξιοποίηση του συνόλου των ευρωπαϊκών πόρων.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ