Επικαιρότητα

Μείωση… ενίσχυσης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Off

 

Σε μείωση των τελών χρήσης για τις προπονήσεις και τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων που χρησιμοποιούν το γήπεδο ποδοσφαίρου στη Λιμνοπούλα, αποφάσισε να προχωρήσει η ΕΔ του ΠΕΑΚΙ, αντιλαμβανόμενη ότι το κόστος που επέβαλε από πέρυσι ήταν υπέρογκο.

Η ΕΔ του ΠΕΑΚΙ σε συνάντηση με τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία που χρησιμοποιούν το γήπεδο και με σχετική ανακοίνωση, έκανε γνωστή την απόφασή της να μειώσει κατά 50% τα τέλη χρήσης της εγκατάστασης με τον Παύλο Κοντογιάννη εκ μέρους της ΕΔ να κάνει λόγο για ένα δίκαιο αίτημα των σωματείων που κλήθηκαν να καταβάλλουν ένα υπερβολικό ίσως σε σχέση με άλλα σωματεία, τίμημα την περσινή χρονιά.

Διευκρίνισε πάντως, ότι τα χρήματα για τη χρήση των εγκαταστάσεων επιστρέφουν με τη μορφή έργων στις εγκαταστάσεις, όπου έχει ήδη γίνει σημαντικό έργο τα τελευταία χρόνια, με τις υποδομές να έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά.

«Η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, μεθοδικά και με προγραμματισμό, κατάφερε μέσα στην τελευταία τριετία να υλοποιήσει σημαντικά έργα στον ποδόσφαιρο «χάρτη» των Ιωαννίνων, τόσο στο ερασιτεχνικό όσο και στο επαγγελματικό πεδίο. 

Μπήκε νέος χλοοτάπητας στους «Ζωσιμάδες», φτιάχτηκε ουσιαστικά νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο στη Λιμνοπούλα, με νέες κερκίδες και αναβαθμισμένα αποδυτήρια, βελτιώθηκαν οι χλοοτάπητες των γηπέδων του Πανηπειρωτικού. Επίσης έγινε σειρά μικρότερων παρεμβάσεων και έπεται συνέχεια», τόνισε ο κ. Κοντογιάννης

 

Δυσαρέσκεια για το δήμο

Ο κ. Κοντογιάννης εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της ΕΔ προς το δήμο Ιωαννιτών για τη μη υλοποίηση της δέσμευσης του δημάρχου που αφορούσε στην ενίσχυση του φωτισμού στη Λιμνοπούλα, με την Επιτροπή να εξετάζει πλέον τον τρόπο με τον οποίο θα βελτιώσει την υποδομή σε αυτόν τον τομέα, με ίδιους πόρους.

 

Λειτουργική αποφόρτιση 

στο κλειστό

Η λειτουργία του νέου Κλειστού γυμναστηρίου στο ΠΕΑΚΙ στο μεταξύ και η επιλογή όλων των ομάδων μπάσκετ (πλην του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ) να χρησιμοποιούν για τις προπονήσεις και τους αγώνες το νέο γυμναστήριο, αποφορτίζει σημαντικά το γυμναστήριο της Λιμνοπούλας. Ωστόσο, ο κ. Κοντογιάννης δεν έδειξε να συμμερίζεται την εκτίμηση, ότι πλέον θα βρεθούν περισσότερες ώρες για να καλυφθούν οι ανάγκες των σωματείων βόλεϊ και χάντμπολ, κάνοντας λόγο για λειτουργική και όχι ουσιαστική αποφόρτιση.

«Αυτό που κερδίσαμε και είναι σημαντικό με τη λειτουργία του νέου Κλειστού είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα να δίνουμε για προπονήσεις το γυμναστήριο από τις 15.30 και όχι από τις 14.00 που ήταν απαγορευτική ώρα για τα σωματεία και να το κλείνουμε στις 22.30 και όχι στις 23.30. Ουσιαστικά έγινε μία λειτουργική αποφόρτιση με την μετακόμιση των ομάδων μπάσκετ στο νέο Κλειστό και όχι ουσιαστική», κατέληξε ο κ. Κοντογιάννης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου