Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 08:29
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Νοεμβρίου 2018
Επικαιρότητα

Μία νέα εικόνα για το Σπήλαιο από το 2019

Off

Στις αρχές της άνοιξης του 2019 το αργότερο θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και θα έχει ξεκινήσει η λειτουργία του νέου φωτισμού στο Σπήλαιο Περάματος.

Ένα στοίχημα για την διοίκηση του Οργανισμού Σπηλαίου που παίρνει σάρκα και οστά με την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο που έγινε χθες στα γραφεία του Οργανισμού να αποτελεί την τελευταία, τυπική πράξη, πριν την έναρξη των εργασιών.

Η δημοτική αρχή και ο Οργανισμός Σπηλαίου επενδύουν πολλά στην ενίσχυση των υποδομών στο Σπήλαιο Περάματος, που αποτελεί έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό, ένα από τα πλέον ισχυρά τοπόσημα των Ιωαννίνων.

Ο νέος φωτισμός θα αναδείξει τη μοναδικότητα του Σπηλαίου Περάματος, ενώ οι λαμπτήρες led είναι απόλυτα φιλικοί και συμβατοί με το μικροκλίμα στο εσωτερικό του Σπηλαίου.

Η σημασία που προσδίδει η δημοτική αρχή στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και γενικότερα της υποδομής στο Σπήλαιο φάνηκε και με την παρουσία του δημάρχου Θ. Μπέγκα στη χθεσινή υπογραφή της σύμβασης στα γραφεία του Οργανισμού.

 

Ο Δρίσκος

Ο κ. Μπέγκας τόνισε πως εκτός από το συγκεκριμένο έργο η δημοτική αρχή έχει φανερώσει τη διάθεσή της για συνολική αναβάθμιση της Δ.Ε Περάματος, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη παραχώρηση του παραλίμνιου πάρκου.

Στο ίδιο πλαίσιο, επανέφερε το αίτημα του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας για την κατασκευή κόμβου της Εγνατίας στην περιοχή του Δρίσκου που θα δώσει νέες προοπτικές στο βορειοδυτικό τμήμα του λεκανοπεδίου.

«Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι πιστεύουμε στις δυνάμεις της περιοχής και στον Οργανισμό του Σπηλαίου αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που είχε η Δημοτική Ενότητα Περάματος στη διεκδίκηση του έργου, καθώς και τη διαχρονική προσφορά του Σπηλαίου στην περιοχή του Περάματος αλλά και την εμπιστοσύνη με την οποία το περιβάλλουν οι κάτοικοι του», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος, Νίκος Σαρακατσάνος, μίλησε για «μεγάλη μέρα για το Πέραμα», υπογραμμίζοντας ότι το έργο της αντικατάστασης του φωτισμού θα έχει πολλαπλά οφέλη για το Σπήλαιο.

«Η ενεργειακή αναβάθμιση θα είναι τεράστια αφού η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος μειώνεται κατά πολύ, ενώ και στο οικονομικό σκέλος η διάρκεια ζωής των λαμπτήρων θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τη σημερινή. Εξίσου σημαντική όμως θα είναι και η αισθητική αναβάθμιση του Σπηλαίου. Οι μελετητές μας έχουν διαβεβαιώσει ότι το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό και σίγουρα αντάξιο των προσδοκιών μας και του μεγαλείου του Σπηλαίου», σημείωσε ο κ. Σαρακατσάνος ο οποίος ανέφερε ότι το Σπήλαιο θα είναι επισκέψιμο καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Σπηλαίου, Κώστας Γκόγκος, έκανε λόγο για μια σημαντική αναβάθμιση στις υποδομές ενός διεθνούς αναγνωρισμένου μνημείου.

«Η ολοκλήρωση του έργου θα μας φέρει μπροστά σε ένα καινούργιο Σπήλαιο όπου θα αναδεικνύεται το πλήθος των σταλακτιτών του αλλά και των χρωμάτων του. Ξεκινήσαμε με λαμπτήρες πυρακτώσεως, περάσαμε στον ψυχρό φωτισμό και σήμερα φτάνουμε στα LED καθιστώντας το Σπήλαιο Περάματος το πρώτο στην Ελλάδα στο οποίο εγκαθίσταται αυτή τη τεχνολογία», υπογράμμισε ο κ. Γκόγκος. 

 

Αυξημένη επισκεψιμότητα

Η θετική πορεία ως προς την επισκεψιμότητα του Σπηλαίου καταγράφεται από την αρχή της χρονιάς σύμφωνα με τον κ. Σαρακατσάνο όπου με τα μέχρι στιγμής στοιχεία περισσότεροι από 60.000 επισκέπτες έχουν βρεθεί στο Σπήλαιο Περάματος.

Η αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 αγγίζει το 20%.

 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου