Επικαιρότητα

Στην απαρχή μίας νέας διαδρομής

Off

Την απαρχή μίας νέας διαδρομής, που βασίζεται στην μεγάλη ιστορία του παρελθόντος, έχοντας όμως απαλλαγεί από συμπεριφορές και νοοτροπίες που έπληξαν πρώτα την ίδια την οργάνωση, επιχειρεί να κάνει η ΟΝΝΕΔ με τη νέα της ηγεσία.

Η νεολαία του κόμματος της Ν.Δ με τον Κων. Δέρβο στην ηγεσία της υλοποιεί ένα πλέγμα δράσεων εξωστρέφειας και επικοινωνίας με νέους και νέες σε όλη τη χώρα.

Έτσι, χθες βρέθηκε στα Γιάννενα ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, με κλιμάκιο της ηγεσίας της νεολαίας προκειμένου να μιλήσει σε εκδήλωση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, αλλά και σε ένα σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής.

Ο κ. Δέρβος μίλησε αποκλειστικά στο ITV για την νέα εποχή στην οποία βαδίζει η ΟΝΝΕΔ, με χαρακτηριστικό γνώρισμα την στενή συνεργασία με τον Κυρ. Μητσοτάκη, για μία σειρά ζητημάτων που άπτονται των καθημερινών προβλημάτων των νέων της χώρας.Το πόσο εύκολο είναι βέβαια μία κομματική νεολαία να πείσει τους νέους, να ασχοληθούν με τα κοινά, είναι ένα ζήτημα προς διερεύνηση.

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια άλλωστε από την απαξίωση των κομματικών νεολαιών, αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα θεωρήθηκε πως έπαιζαν αποκλειστικά και μόνο το ρόλο του «κομματικού σωλήνα» για την ανάδειξη στελεχών από τη νεολαία στο κόμμα.

«Οι εκλογές που έγιναν στην ΟΝΝΕΔ έφεραν στις κάλπες 32.000 άτομα σε όλη τη χώρα που μπήκαν στη διαδικασία να πιστέψουν σε μία νέα προσπάθεια. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς με πρόσωπα που ζουν και εργάζονται στην καθημερινότητα και δεν είναι αποκομμένα από τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτό που παρατηρούμε είναι πως οι νέοι δεν αντιμετωπίζουν με την ίδια αντίληψη του παρελθόντος, καταστάσεις που όλοι ζήσαμε και δε θέλουμε να τις επαναλάβουμε», τόνισε ο κ. Δέρβος.

 

Κατάργηση του ασύλου

Με την συζήτηση στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση να συνεχίζεται σε έντονους τόνους, θέματα της επικαιρότητας όπως τα φαινόμενα βίας και ανομίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση βρίσκονται στο προσκήνιο.

«Βιώνουμε καταστάσεις που δεν αρμόζουν σε εικόνα ευρωπαϊκής χώρας. Κάτω από τον μανδύα του ασύλου γινόμαστε μάρτυρες πράξεων βίας καθημερινά. Πρότασή μας είναι η κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια και η δυνατότητα στην Αστυνομία να παρεμβαίνει όταν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις. Δυστυχώς, στη συνταγματική αναθεώρηση η κυβέρνηση αποφεύγει να αγγίξει το άρθρο 16, που είναι κομβικής σημασίας για εμάς και το οποίο θα πρέπει να αναθεωρηθεί, δίνοντας τη δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων», σημείωσε ο κ. Δέρβος.

 

Νέοι στα ψηφοδέλτια

Με την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών να έχει οριστικοποιηθεί, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο εάν και κατά πόσον θα δοθεί η ευκαιρία σε νέα πρόσωπα να συμμετέχουν στις εκλογές, όπως όμως και στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ στις εθνικές εκλογές όποτε και εάν αυτές διεξαχθούν.

«Η δέσμευση του προέδρου απέναντι στην ΟΝΝΕΔ είναι πως σε κάθε νομό θα υπάρχει τουλάχιστον ένας νέος σε ηλικία υποψήφιος. Δε μιλάμε για παιδιά από κάποιον κομματικό σωλήνα, αλλά για ανθρώπους που μάχονται καθημερινά για την επιβίωση σε ένα δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Ο πρόεδρος και η ηγεσία του κόμματος καταβάλλουν μία μεγάλη προσπάθεια να απαλλαγεί η Ν.Δ από προβλήματα του παρελθόντος, θεωρούμε ότι βαδίζουμε σε καλό δρόμο και αυτό θα φανεί στις εθνικές εκλογές, όποτε διεξαχθούν», κατέληξε ο κ. Δέρβος.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ