Επικαιρότητα

Και επισήμως υποψήφια δήμαρχος Ιωαννίνων

Off

Για πρόκληση την οποία αποδέχθηκε κάνει λόγο στην πρώτη επίσημη, δημόσια δήλωσή της η Τατιάνα Καλογιάννη επιβεβαιώνοντας τις φήμες και τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, ότι θα είναι υποψήφια δήμαρχος Ιωαννίνων στις εκλογές του Μαΐου.

Αυτό άλλωστε προέκυπτε από τις ανεπίσημες πηγές πληροφόρησης από τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας, ως το πρόσωπο το οποίο αναμένεται να υποστηρίξει στο δήμο Ιωαννιτών, για το αξίωμα του δημάρχου.

Η κα Καλογιάννη με τη δήλωσή της επιβεβαίωσε τις φήμες, ωστόσο σε κανένα σημείο της δήλωσης αυτής δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στον πολιτικό και κομματικό χώρο από τον οποίο προέρχεται.

Αντιθέτως, κάνει λόγο για παρότρυνση που δέχθηκε η ίδια από συμπολίτες, να εργαστεί για τη συγκρότηση μίας νέας δημοτικής παράταξης.

Προς το παρόν η αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων με αντικείμενο τον αναπτυξιακό προγραμματισμό, τον σχεδιασμό και υλοποίηση των έργων υποδομών και περιβάλλοντος θα αρκεστεί στην γραπτή της δήλωση στην οποία επισημαίνει πως υπάρχει η δυνατότητα διαχείρισης των κοινών της πόλης προς όφελος του συνόλου των δημοτών, χωρίς ιδεοληψίες, αποκλεισμούς και προκαταλήψεις.

Όπως αναμενόταν, κάνει αναφορά στα καθήκοντά της τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια Ηπείρου σημειώνοντας πως οι στόχοι που τέθηκαν, υλοποιήθηκαν με επιτυχία.

«Η Περιφέρειά μας άλλαξε κατεύθυνση και δημιουργήθηκαν νέες προοπτικές.

Νέες προοπτικές σκοπεύουμε να καθορίσουμε και για το Δήμο Ιωαννιτών.

Ο Δήμος Ιωαννιτών διαθέτει τις ειδικές προδιαγραφές ώστε, με αναβάθμιση των υφιστάμενων δομών και υπηρεσιών προς τους πολίτες, με σύγχρονες και αποδοτικές υποδομές, με διαφάνεια και λογοδοσία, να καταστεί σε ορίζοντα τετραετίας οικονομικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κέντρο της Βορειοδυτικής Ελλάδας, πρότυπο Δήμου πανελλαδικά. Η προσπάθειά μας θα στηριχθεί στον τεκμηριωμένο και έγκαιρο σχεδιασμό, στην αποφασιστικότητα, στην εντατική εργασία και στην αποτελεσματικότητα.

Για να επιτευχθούν οι στόχοι μας, στον σωστό χρόνο και με τον ενδεδειγμένο τρόπο, είναι αναγκαία η συστράτευση όλων των υγιών πραγματικά προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, χωρίς μεμψιμοιρίες και αναστολές.

Είναι μια νέα αρχή για να διαμορφώσουμε την πόλη που αξίζει να παραλάβουν

οι μελλοντικές γενιές», τονίζει στη δήλωσή της η κα Καλογιάννη.

 

Η παράταξη Ν. Γκόντα

Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Καλογιάννη στο μεταξύ προκάλεσε αρκετές συζητήσεις και αναταράξεις στο τοπικό σκηνικό της κεντροδεξιάς, με την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία και τον Ν. Γκόντα να βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο αυτών.

Μπορεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου χθες το απόγευμα να είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη εβδομάδα και ως εκ τούτου η σύγκληση της δημοτικής ομάδας να μην ήταν μία περίεργη ή ξαφνική διαδικασία, ωστόσο τα στελέχη της παράταξης ανέμεναν να ανοίξει η συζήτηση για το μέλλον της στο Δήμο Ιωαννιτών.

Η δημοτική ομάδα ωστόσο παρότι συνεκλήθη, τελικά δεν συνεδρίασε, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του επικεφαλής της, με τις πληροφορίες πάντως να αναφέρουν ότι από αρκετά στελέχη εκφράζεται έντονος προβληματισμός αφενός για το μέλλον της παράταξης και από άλλα, δυσαρέσκεια για την ανακοίνωση της κας Καλογιάννη.

Η δυσαρέσκεια αυτή βασίζεται στους ίδιους λόγους για τους οποίους εκφράζεται αντίστοιχη άποψη και για τα κεντρικά της Ν.Δ, ότι δηλαδή κανείς δεν επιχείρησε όλο το προηγούμενο διάστημα να συνομιλήσει με την παράταξη, που εκφράζει το χώρο της κεντροδεξιάς στο δήμο Ιωαννιτών εδώ και 20 και πλέον χρόνια και τον επικεφαλής της Ν. Γκόντα.

Η ίδια δυσαρέσκεια εκφράζεται και για την κα Καλογιάννη, η ανακοίνωση της οποίας ξάφνιασε δυσάρεστα πολλούς στην παράταξη αν και υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν ότι ίσως είναι ο μοναδικός τρόπος για να ανοίξει μία ουσιαστική συζήτηση, που θα αποτρέψει το ενδεχόμενο της διάσπασης της κεντροδεξιάς παράταξης στο δήμο Ιωαννιτών.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ