Επικαιρότητα

Σοβαρές ενστάσεις για τον προϋπολογισμό του Επιμελητηρίου

Off

Όχι μόνο ρεαλιστικός και αναπτυξιακός όπως επισημαίνει η διοίκηση, αλλά αντιθέτως πλασματικός και «φουσκωμένος» είναι ο προϋπολογισμός για το 2019 του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία πριν από λίγες ημέρες.

Αυτό υποστηρίζει η παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο» που διατύπωσε σοβαρές ενστάσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, ενώ σε χθεσινές του δηλώσεις ο επικεφαλής της Γρηγ. Γκίκας επιτέθηκε με σφοδρότητα σε βάρος της διοίκησης για όσα περιλαμβάνονται και προβλέπονται στον προϋπολογισμό.

Οι ενστάσεις αφορούν τόσο στον τομέα των εσόδων όσο και αυτόν των εξόδων με την παράταξη να κάνει λόγο για σπατάλη που είναι πανταχού παρούσα, σκορπίζοντας τα χρήματα του Επιμελητηρίου σε γιορτές, θεάματα και δημόσιες σχέσεις.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση «επιβεβαιώνει όσα προεκλογικά καταγγείλαμε, ότι το Επιμελητήριο Ιωαννίνων έχει μετατραπεί σε γραφείο ταξιδιών χωρίς αντίκρυσμα.

Καθίσταται δυστυχώς ολοφάνερο ότι η πλειοψηφία της διοίκησης είναι ευάλωτη σε πιέσεις συμφερόντων και αδυνατεί να μετατρέψει το Επιμελητήριο σε μοχλό υποστήριξης των επιχειρηματιών και της περιοχής».

Στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Γκίκας ανέφερε μερικά από τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν όπως είπε την απόλυτη σύγχυση στην πλειοψηφία του Επιμελητηρίου όπως αυτή εκφράζεται μέσω της διοίκησης κάνοντας λόγο για «παιχνίδια» των κ.κ. Μήτση και Δημητρίου.

Ενδεικτικά, μερικές από τις επισημάνσεις που αναφέρονται και στο δελτίο τύπου έχουν ως εξής:

«Προβλέπει πληρωμές για μετακινήσεις προσώπων που δεν έχουν την υπαλληλική ιδιότητα (οδοιπορικά αποζημιώσεις), το ποσό των 32.000 ευρώ.

•Εκτοξεύει τα (προβλεπόμενα)  έξοδα για τις δημόσιες σχέσεις σε 272.000 ευρώ (έναντι 45.320 που πραγματοποιήθηκαν το 2018), χρήματα που τα διαθέτουν για επιδείξεις, γιορτές, θεάματα, δημόσιες σχέσεις κλπ. 

•Προβλέπει τη διάθεση ποσού 20.000 ευρώ για την έκδοση λευκώματος με την Ιστορία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

•Υπερδιπλασιάζει τις δαπάνες διοίκησης και λειτουργίας από 13.000 το 2018 σε 30.000 ευρώ.

•Τέλος, ενώ προβλέπει τη δαπάνη 200.000 ευρώ για την ανέγερση του νέου Επιμελητηριακού Μεγάρου, το συνοδεύει με το ποσό των 100.000 ευρώ για την εκπόνηση μελετών.

Φυσικά για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα σε δυσθεώρητα ύψη αυξημένα έξοδα, προβλέπει (στο τμήμα των εσόδων), να εισπράξει από τις επιχειρήσεις το 2019 , το ποσό των 850.000 ευρώ από την τήρηση της καρτέλας ΓΕ.ΜΗ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2018 για τον ίδιο λόγο εισπράχτηκαν 290.000 ευρώ. Στα ίδια επίπεδα προβλέπεται να κινηθούν τα έσοδα και το επόμενο έτος».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ