Επικαιρότητα

Στόχος να αλλάξει το σκηνικό στον δήμο Ζίτσας

Off

«Αυτοδιοικητική Συνεργασία» είναι η επωνυμία της παράταξης με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Ζίτσας τον Β. Γαρδίκο, όπως προέκυψε μετά τη συμφωνία που υπήρξε με την Ριζοσπαστική Ανατροπή και τον Μαν. Ματσάγκα.

Έξι μήνες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών στο δήμο Ζίτσας, έχοντας στο πλευρό του στελέχη της νεοιδρυθείσας δημοτικής παράταξης ο Β. Γαρδίκος παρουσίασε την ιδρυτική της διακήρυξη τονίζοντας πως η παράταξη βασίζεται στη διαφάνεια, τη συλλογική λειτουργία και τις δημοκρατικές διαδικασίες.

«Στόχος μας είναι να αλλάξει το σκηνικό στο δήμο μας και να αποδείξουμε ότι οι ενεργοί πολίτες έχουμε τη δύναμη να συμβάλλουμε αποτελεσματικά και καθοριστικά στη χάραξη της αναπτυξιακής πορείας του τόπου. Ο δήμος Ζίτσας χρειάζεται μία νέα δημοτική αρχή που θα χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και υπευθυνότητα, που θα ανοίξει προοπτικές ανάπτυξης για τον τόπο», σημείωσε αρχικά ο κ. Γαρδίκος για να ανακοινώσει στη συνέχεια το όνομα της νέας παράταξης.

«Η αίσθηση της ευθύνης για τις προκλήσεις του μέλλοντος οδήγησε τις δύο παρατάξεις, στελέχη της παράταξης Συμμαχία Πολιτών και ενεργούς δημότες στην απόφαση συγκρότησης μίας νέας δημοκρατικής, δημοτικής παράταξης, της Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας», πρόσθεσε.

 

Κριτική και

 απλή αναλογική

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο Β. Γαρδίκος χαρακτήρισε τη δημοτική αρχή Ζίτσας «αρχή ενός ανδρός» με γνώρισμά της την αλαζονεία και την απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου.

«Η νέα εποχή στην αυτοδιοίκηση χρειάζεται πρόσωπα που γνωρίζουν τα προβλήματα του δήμου, που έχουν ζυμωθεί με την ενεργή παρουσία τους στην τοπική κοινωνία και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων από τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές του παρελθόντος», σημείωσε.

Αναφορικά με το εάν ο χώρος της κεντροαριστεράς βρίσκει προνομιακό πεδίο στο δήμο Ζίτσας, αλλά με τις δυνάμεις της να είναι κατακερματισμένες, ο κ. Γαρδίκος τόνισε πως η απλή αναλογική επιβάλλει τη σύνθεση απόψεων και τη συνεργασία.

«Αυτή είναι τουλάχιστον η δική μας πρόθεση ως νέα παράταξη. Αν επικρατήσουν όμως λογικές που θα βασίζονται στην εκλογή ενός – δύο ή τριών συμβούλων για να εκβιάσουν καταστάσεις, αυτές θα μας βρουν απέναντι», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Οι θεμελιώδεις αρχές

 

Η Αυτοδιοικητική Συνεργασία διέπεται από τις εξής θεμελιώδης αρχές:

• Δημοκρατική και αποκεντρωμένη διοίκηση του δήμου.

• Ενθάρρυνση συμμετοχής του δημότη στη διοίκηση.

• Συμβολή στην παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της περιοχής.

• Προστασία και ανάδειξη φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος.

• Δημοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες.

• Νεολαία – πολιτισμός – αθλητισμός.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου