Πολιτισμός

Χριστούγεννα στο μουσείο της Νικόπολης

Off

Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας σχεδιάζουν ένα διαφορετικό γιορτινό ταξίδι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και προσκαλούν για ένα: «Ταξίδι από το Μουσείο… στο Σύμπαν»

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης συμμετέχει ενεργά στις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, δίνοντας διαφορετικό χρώμα στις ημέρες, αναδεικνύοντας παράλληλα τον κοινωνικό χαρακτήρα των μουσείων.  

Η θεματική τη φετινή χρονιά είναι εμπνευσμένη από τα ταξίδια.  Ένα ταξίδι γνωριμίας με το σύμπαν μέσα από μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία, με αφετηρία το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, όχημα το Φορητό Ψηφιακό πλανητάριο και παρέα το μικρό πρίγκιπα.

Οι μικροί επισκέπτες, όπως κάθε χρόνο θα στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μουσείου με ευχές και κάρτες εμπνευσμένες από το ταξίδι του μικρού πρίγκιπα, αγαπημένη μορφή από το βιβλίο τoυ Γάλλου συγγραφέα  Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, ο οποίος συνεχίζει να αποτελεί έμπνευση και να δίνει μαθήματα αληθινής αγάπης και φιλίας.

Το πλανητάριο θα φιλοξενηθεί στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου – Π.Ε. Πρέβεζας. 

Η είσοδος στο αρχαιολογικό μουσείο, την περιοδική έκθεση «Ήχοι Αρχαίων» και στο πλανητάριο θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Για οποιαδήποτε πληροφορία στα τηλέφωνα, 26820-89890 και 26820-89892 (Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης).

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου