Επικαιρότητα

ΑΡ. ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: Η αοριστολογία χαρακτηρίζει τη Δημοτική Αρχή

Off

Η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα, με αφορμή τη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα, διαπιστώνει ότι «αυτό που χαρακτηρίζει τη Δημοτική Αρχή είναι η γενικευμένη αοριστολογία, τα ευχολόγια και η προχειρότητα, ακόμη και στην ίδια την περιγραφή των περιβόητων έργων που φιλοδοξεί να εκτελέσει για το επόμενο έτος 2019».

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει: «Όπως και πέρυσι, η εισήγηση ήταν ανεπαρκής: Κατατέθηκε ένας πίνακας με τίτλους, οι περισσότεροι αόριστοι και αριθμούς και με πολλές ελλείψεις. 

Παρουσιάστηκαν μόνο οι προϋπολογισμοί των έργων χωρίς να δίδονται πληροφορίες για τις απορροφήσεις και τις εκπτώσεις που προέκυψαν από τους μειοδοτικούς διαγωνισμούς. 

Το χειρότερο όμως ήταν ότι για ακόμη μια φορά υπήρχε αντιγραφή από τους περυσινούς πίνακες με προφανή στόχο να «φουσκώσει» το συνολικό ποσό, για λόγους (προεκλογικού) εντυπωσιασμού».

Η «προεκλογική «ιστορία επιτυχίας» που μάταια προσπαθεί να προβάλλει η Δημοτική μας Αρχή, μάλλον δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά δεδομένα: Το ποσό για «νέα έργα» είναι μικρότερο από κάθε άλλη χρονιά, μόνο 3.390.000 Ευρώ, δεν υπάρχουν έργα χρηματοδοτούμενα από Ευρωπαϊκούς πόρους ενώ τα έργα μέσω ΕΣΠΑ είναι κάτω από 2,5 εκατομμύρια.

Κατανοούμε την ανάγκη της Δημοτικής Αρχής να παρουσιάσει μια «Εικονική Πραγματικότητα» στην προσπάθεια της να προβάλλει τον εαυτό της ως …πρωταθλητή των έργων, αλλά δυστυχώς για εκείνη, ούτε τα πραγματικά δεδομένα την επιβεβαιώνουν, αλλά και πολύ σύντομα οι συνδημότες μας θα την «προσγειώσουν» απότομα», καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης,

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου