Επικαιρότητα

Συνεργασία για τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας

Off

Ανοίγει ο δρόμος για τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας, τουλάχιστον μέσα από δράσεις του Πανεπιστημίου.

Η Γενική Πρόξενος της Τουρκίας στην Αθήνα Oya Yazar και ο Υποπρόξενος Oğuz Köşker επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων την Τρίτη με αφορμή την πιλοτική διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας σε φοιτητές, που διεξάγεται φέτος για πρώτη φορά στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η Γενική Πρόξενος και ο Υποπρόξενος συναντήθηκαν με τον Πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, τον Αντιπρύτανη Μηνά Πασχόπουλο, καθώς και με την Θ. Τσελίγκα, υπεύθυνη της δράσης του Κέντρου Ξένων Γλωσσών.  

Ο Πρύτανης έκανε μία αναλυτική παρουσίαση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δίνοντας έμφαση στις ακαδημαϊκές και ερευνητικές δραστηριότητες του Ιδρύματος. Η Γενική Πρόξενος εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αντιστοίχων πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Τουρκία. Όσον αφορά τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας, ώστε η διδασκαλία της να συνεχίσει να προσφέρεται σε ετήσια βάση στους φοιτητές και το προσωπικό του Ιδρύματος, στοχεύοντας μάλιστα στην απόκτηση πιστοποίησης της γνώσης των συμμετεχόντων.  

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ