Επικαιρότητα

Επεισόδια μεταξύ προσφύγων στον Κατσικά

Off

Έκρυθμη αλλά προς το παρόν διαχειρίσιμη παραμένει η κατάσταση στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά, όπου το βράδυ της αλλαγής του χρόνου σημειώθηκαν επεισόδια μεγάλης έκτασης και βιαιότητας μεταξύ Σύρων και Πακιστανών, που διαμένουν στον καταυλισμό. Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης των διαμενόντων στον Κατσικά ήταν κάποιοι ελαφρείς τραυματισμοί, αλλά και ένα καμένο κοντέινερ και πολλές υλικές ζημιές. Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι πακιστανοί διαμαρτυρήθηκαν προς σύρους πρόσφυγες σε διπλανά κοντέινερ ότι έκαναν πολύ φασαρία, όμως γρήγορα ο καυγάς μετατράπηκε σε «μάχη». Έτσι, δύο πρόσφυγες από το Πακιστάν επιτέθηκαν στους σύρους σε διπλανό κοντέινερ, στο οποίο έβαλαν φωτιά, ενώ αφαίρεσαν και χρηματικά ποσά.

Στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας του Κατσικά δεν υπάρχει φύλαξη, αφού την ευθύνη λειτουργίας του Κέντρου την έχει αναλάβει ΜΚΟ, που δεν έχει δικαιοδοσία επέμβασης σε οποιαδήποτε τέτοια κατάσταση. Έτσι κλήθηκε η Αστυνομία, που επιλήφθηκε του συμβάντος και συνέλαβε τον έναν εκ των δύο δραστών της επίθεσης, ενώ αναζητά τον δεύτερο δράστη, που έχει ταυτοποιηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι κάποιοι εκ των εμπλεκόμενων στη σύρραξη δεν είναι καν καταγεγραμμένοι στην λίστα των διαμενόντων στο Κέντρο Φιλοξενίας κάτι που ενισχύει την επιχειρηματολογία όσων ασκούν κριτική για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι δομές αυτές, χωρίς να γίνεται ο παραμικρός έλεγχος, για όσους διαμένουν ή όσους τις επισκέπτονται. 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου