Επικαιρότητα

14 τολμηροί έπεσαν στη λίμνη για τον Σταυρό

Off

Σε συνθήκες ολικού παγετού αφού η θερμοκρασία το πρωί της Κυριακής έδειξε -12 βαθμούς Κελσίου στην πόλη, 14 τολμηροί κολυμβητές τήρησαν το έθιμο και βούτηξαν στην παγωμένη Παμβώτιδα για να πιάσουν το Σταυρό, ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων. 

Το δριμύ ψύχος που επικρατεί στα Ιωάννινα από την Παρασκευή δεν πτόησε τους τολμηρούς κολυμβητές που αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και την ώρα που οι χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στο παραλίμνιο αναζητούσαν τρόπο να μείνουν ζεστοί, αυτοί έπεσαν στα παγωμένα νερά. 

Πρώτος, μεταξύ ίσων όπως αρέσκεται να λέει εδώ και χρόνια ο ίδιος, ο Γιώργος Γιαννίκος που έπεσε για τον Σταυρό για 50η συνεχόμενη χρονιά. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι άλλοι 13 κολυμβητές τον άφησαν να βουτήξει πριν απ’ όλους για να πιάσει το Σταυρό και στη συνέχεια να τον ακολουθήσουν. Υπήρχαν όμως και κάποιοι που επέλεξαν αυτή την ημέρα του πολικού ψύχους για να πέσουν στη λίμνη για πρώτη φορά, λέγοντας ότι ήταν μία ωραία εμπειρία. Ο Γ. Γιαννίκος ευχήθηκε τα χρόνια πολλά στους πολίτες αφιερώνοντας τη «βουτιά» και των 14 κολυμβητών στις οικογένειες των νεκρών στο Μάτι και στη Μάνδρα Αττικής.  

Προηγήθηκε νωρίτερα στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια η μετάβαση της πομπής προς το παραλίμνιο, συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου Ιωαννιτών και της μπάντας της 8ης Ταξιαρχίας. Τις δικές τους ευχές ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων έστειλαν αμέσως μετά το πέρας της τελετής ο βουλευτής Ιωαννίνων Γ. Καραγιάννης, ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου