Επικαιρότητα

Χρειάζεται προσοχή η πιστοποίηση γλωσσομάθειας

Off

Η απόκτηση ενός πτυχίου ξένης γλώσσας ήταν ανέκαθεν μία υπόθεση που προκαλούσε συζητήσεις καταρχάς για την αναγκαιότητα και δευτερευόντως, τα τελευταία χρόνια για την ταχύτητα με την οποία μπορεί κάποιος να γίνει γνώστης μίας ξένης γλώσσας.

Η ευκολία ή η ταχύτητα με την οποία διαφημίζεται τα τελευταία χρόνια η απόκτηση της γλωσσομάθειας βρίσκεται στο επίκεντρο μιας αντιπαράθεσης μεταξύ των Κέντρων Ξένων Γλωσσών που ακολουθούν μία διαχρονική εκπαιδευτική τακτική και εκείνων που έχουν προσαρμοστεί σε γρηγορότερες ταχύτητες.

Το νομοθετικό πλαίσιο στη χώρα αναγνωρίζει πάντως σε όλους τα πιστοποιητικά επάρκειας ξένης γλώσσας ως γνήσια, με τους ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών να επισημαίνουν πως αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτό.

 

Η εκδήλωση

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Ιωαννίνων διοργανώνει την ετήσια εκδήλωση απονομής πτυχίων PALSO στην οποία όμως η πρόεδρος Νικολέτα Τσουμάνη θα αναφερθεί στο ζήτημα της πιστοποίησης επάρκειας μίας ξένης γλώσσας.

«Αυτό που υποστηρίζουμε είναι ότι θα πρέπει οι γονείς πάνω απ’ όλα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μη δίνουν βάση στις ανέξοδες υποσχέσεις, ότι μπορούν να αποκτήσουν επάρκεια της ξένης γλώσσας μέσα σε λίγους μήνες. Είναι αδύνατο να υπάρχει λογικός νους που να αποδεχθεί ότι μπορεί κάποιος να μάθει μία ξένη γλώσσα και αυτό να πιστοποιηθεί κιόλας μέσα σε διάστημα τριών ή έξι μηνών», σημείωσε η κα Τσουμάνη που κατέληξε λέγοντας πως η βασική ευθύνη ανήκει στην πολιτεία που θα πρέπει να αναπροσαρμόσει το καθεστώς ελέγχου και να βάλει τέλος σε αυτό το φαινόμενο.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ