Επικαιρότητα

Η πόλη τιμά τον Πολιούχο της Αγ. Γεώργιο

Off

Με την λιτάνευση των ιερών λειψάνων από τον Ιερό Ναό στην Πλατεία Πάργης μέχρι τον Μητροπολιτικό Ναό, συνοδεία πλήθους πιστών κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της μνήμης του πολιούχου των Ιωαννίνων, Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου.

Οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες από νωρίς το πρωί δεν εμπόδισαν τους πιστούς να παρακολουθήσουν την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Πλ. Πάργης και να ακολουθήσουν τη λιτάνευση.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία και πριν ξεκινήσει η λιτανεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων μίλησε για το παράδειγμα του πολιούχου των Ιωαννίνων, που παρά τις απειλές, τις προκλήσεις και τους εκβιασμούς που δέχθηκε, στάθηκε όρθιος και το παράδειγμά του έδειξε το δρόμο στα εκατομμύρια των Χριστιανών να μη φοβούνται τη δουλεία και να ομολογούν την πίστη τους.

Παρόντες στον εορτασμό του πολιούχου οι Μητροπολίτες Άρτης Καλλίνικος και Ναυπάκτου Ιερόθεος, που ως Γιαννιώτης στην καταγωγή μίλησε για τον Άγιο Γεώργιο, αλλά και το κέντρο της Ηπείρου που είναι η εκκλησία που είναι αφιερωμένη στον πολιούχο, στην Πλ. Πάργης.

Ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου Ιωαννιτών και της μπάντας της 8ης Ταξιαρχίας.

Σε γραπτή του δήλωση ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, υποψήφιος περιφερειάρχης Σπ. Ριζόπουλος αναφέρει: 

«Σήμερα είναι μια ημέρα γιορτής, ανάμνησης, περισυλλογής. Γιορτάζουμε τον πολιούχο της πόλης μας Άγιο Γεώργιο ο οποίος αν μη τι άλλο μας έδωσε το μήνυμα ότι δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να μαχόμαστε για τις αξίες μας με οποιοδήποτε κόστος. 

Σήμερα η Ήπειρος βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Το σταυροδρόμι της φυγής μπροστά από τη ματαιότητα, τη μετριότητα και την πολιτισμική απαξίωση. Εύχομαι το πνεύμα αυτής της μεγάλης θυσίας να φωτίσει όλους μας».

 

Τέλος στην περιπέτεια του Γηροκομείου

 

  Λίγο νωρίτερα στο μεταξύ, πριν αναφερθεί στον πολιούχο των Ιωαννίνων, ο Μητροπολίτης κ.κ. Μάξιμος από μικροφώνου και από άμβωνος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς όλους εκείνους που βοήθησαν ώστε να λυθεί δικαστικά και διοικητικά η υπόθεση με την επιβολή ενός βαρύτατου προστίμου από τις τελωνειακές αρχές στο Γηροκομείο των Αγαθοεργών Καταστημάτων.

Ο κ. Μάξιμος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, έκανε λόγο για δικαίωση των ισχυρισμών της Μητρόπολης και της διοίκησης του Γηροκομείου από την πρώτη στιγμή και ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην προσπάθεια.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ