Επικαιρότητα

Συνεχίζει η «Νέα Πορεία» με τον Νικ. Καλαντζή

Off

Πολυπληθής ήταν η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση του δημάρχου Ζηρού Νικ. Καλαντζή και της δημοτικής παράταξης «Νέα Πορεία» στην αφετηρία της προσπάθειας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου. 

Μετά την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, ο κ. Καλαντζής έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό της τρέχουσας διοικητικής θητείας, ανέπτυξε τον σχεδιασμό και έθεσε τους στόχους της επόμενης διοικητικής θητείας.

«Μετά το νοικοκύρεμα την οργάνωση, τον εκσυγχρονισμό στην λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, τον σχεδιασμό τη δρομολόγηση και την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής, όπως είναι αυτά της ύδρευσης, και της αποχέτευσης, την ανακατασκευή και διαρκής αναβάθμιση όλων των σχολικών κτιρίων του δήμου, τη στήριξη του πρωτογενή τομέα και την ανάπτυξη κοινωνικών δομών, ήρθε η ώρα της κάθε Τοπικής Κοινότητας ξεχωριστά, της κάθε γειτονιάς του δήμου μας” ήταν το μήνυμα του δημάρχου.  

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καλαντζής στην αλλαγή νοοτροπίας και στο νέο μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας που εφαρμόστηκε στον δήμο με σεβασμό στα δικαιώματα του κάθε πολίτη, με διαφάνεια, χρηστή διοίκηση, εξωστρέφεια και με συμπεριφορές ίσης και ισότιμης μεταχείρισης όλων των δημοτών και των περιοχών.

«Κατά τη διάρκεια των περίπου τεσσάρων χρόνων ποτέ δεν κρυφτήκαμε πίσω από τα προβλήματα ή από δύσκολες καταστάσεις και ποτέ δεν είπαμε ότι δεν γνωρίζουμε ή ότι δεν είμαστε αρμόδιοι για κάποιο ζήτημα. 

Εργαστήκαμε σκληρά με σωστή στόχευση, καθορισμό προτεραιοτήτων, σε μια διαρκή προσπάθεια προόδου».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα σημαντικά έγιναν σε διάφορους τομείς: 

Στον πρωτογενή τομέα υπογράμμισε την πολύπλευρη στήριξη των αγροτών, μέσα από την ίδρυση Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης, των έργων πρόσβασης στις κτηνοτροφικές μονάδες, στην άρδευση, την οδοποιία κλπ.

Ειδική αναφορά έκανε στα έργα επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου τα οποία είχαν 'παγώσει' επί σειρά ετών, απειλώντας με περιβαλλοντικά αλλά και προβλήματα υγείας τους κατοίκους της Φιλιππιάδας.  

 Ακολούθως επισήμανε τα έργα ανάπλασης που έλαβαν χώρα στο εμπορικό κέντρο της Φιλιππιάδας και τους γύρω δρόμους, τη μέριμνα που λήφθηκε για τους ΑμεΑ με τις θέσεις πάρκινγκ, τις αναπλάσεις στο Θεσπρωτικό, και στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Κρανιάς. Για τη λίμνη Ζηρού, αναφέρθηκε στα ζητήματα που υπάρχουν στην παραχώρηση της Παιδόπολης από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, ενώ υπογράμμισε τα έργα που έγιναν με το μονοπάτι πεζοπορίας, τα έργα πολιτικής προστασίας, αλλά και τα έργα αξιοποίησης της λίμνης μέσα από την επικείμενη εγκατάσταση πλωτής κολυμβητικής δεξαμενής και των λοιπών υποστηρικτικών στοιχείων.

Κλείνοντας ο κ. Καλαντζής έκανε ειδική μνεία στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη που επέδειξαν, όχι μόνο ο δήμος αλλά και όλοι οι κάτοικοι και φορείς της Φιλιππιάδας, στους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στο χώρο που πρώην στρατοπέδου “Πετροπουλάκη”, ενώ τόνισε τις ενέργειες και τις διεκδικήσεις της δημοτικής ώστε ο συγκεκριμένος χώρος να περάσει στον δήμο, έπειτα από περίπου 50 χρόνια. 

«Ο δρόμος που βαδίσαμε είναι ο δρόμος του ρεαλισμού, της μέγιστης προσπάθειας και της ευθύνης.

Έχει σημασία και αξία να μην ανακοπούν οι σημαντικές προσπάθειες που καταβλήθηκαν κάτω από συνθήκες πραγματικά δύσκολες σε όλα τα μέτωπα. 

Αυτό είναι το πρόταγμα αλλά και το διακύβευμα των επόμενων εκλογών. Ο δήμος μας να συνεχίσει με διαφάνεια, αξιοποίηση κάθε προσφερόμενου προγράμματος και πόρου, αλλά κυρίως με σχέδιο. Έτσι θα μείνει οριστικά πίσω το χθες μαζί με την αδράνεια, τις στρεβλώσεις και τη μιζέρια που το συνοδεύει. 

Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε τι που θέλει να μας κρατήσει στο χθες και να εναντιωθούμε αποτελεσματικά σε φαινόμενα αδράνειας και οπισθοδρόμησης.

Αυτή η νέα αντίληψη που φέραμε στα διοικητικά του δήμου χρειάζεται όχι μόνο να εδραιωθεί αλλά και να επεκταθεί. Να συνεχίσουμε να βαδίζουμε σε ένα σύγχρονο μοντέλο διοίκησης, γιατί αποδείξαμε στην πράξη ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν διαφορετικά, και να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καλαντζής.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ