Επικαιρότητα

Ο Φορέας να διαθέτει απόλυτη και δεσμευτική αρμοδιότητα

Off

Ενημερωτική επίσκεψη και συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας με τη Διοίκηση και αντιπροσωπεία του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων είχε την Πέμπτη η παράταξη «Γιάννενα Τώρα»

Αντιπροσωπεία της παράταξης, αποτελούμενη από τον επικεφαλής Αρ. Μπαρτζώκα, τον Συντονιστή Τ. Μιχαηλίδη τον Εκπρόσωπο Τύπου Ν. Βούστρο και τους υποψηφίους Δημ. Συμβούλους Θ. Κολόκα και Δ. Σκούρτη επισκέφθηκε τα γραφεία του Φορέα, όπου έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο και πρώην Δήμαρχο Ιωαννιτών Φ. Φίλιο. 

Όπως προέκυψε κατά την εξέλιξη της συζήτησης, ο Φορέας έχει καταθέσει σειρά προτάσεων, δράσεων και παρεμβάσεων, οι οποίες όμως δεν έχουν μέχρι στιγμής υλοποιηθεί λόγω κυρίως της πολυδιάσπασης των αρμοδιοτήτων που αφορούν τη λίμνη μεταξύ φορέων και υπηρεσιών (Φορέας, Δήμος, Περιφέρεια, Δασαρχείο, κλπ).

Η παράταξη ενημέρωσε τη Διοίκηση του φορέα ότι έθεσε επιτακτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη δημοσιότητα με ανακοινώσεις το ζήτημα της αρμοδιότητας του φορέα και ειδικότερα ότι προτείνει ο φορέας να διαθέτει απόλυτη και δεσμευτική αρμοδιότητα σε κάθε ζήτημα ενδιαφέροντος της Λίμνης.

Επίσης, η παράταξη ενημερώθηκε για τις θέσεις των ειδικών και της διοίκησης του φορέα σχετικά με τον εμπλουτισμό της λίμνης με καθαρό νερό από τις παρακείμενες πηγές και δήλωσε ότι τις υιοθετεί, τις στηρίζει και ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση της βελτίωσης του οικοσυστήματος της Λίμνης. 

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής, Άρης Μπαρτζώκας, «δίνουμε στα ζητήματα της λίμνης αποφασιστική και πρώτη προτεραιότητα. Ακούμε τους ειδικούς, συνεργαζόμαστε με τους φορείς και παρακινούμε τους πολίτες όλοι μαζί, από την πλευρά του ο καθένας να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αντιστραφεί η σημερινή αρνητική κατάσταση της λίμνης».

Η παράταξη ενημέρωσε επίσης τον Φορέα για τη διαρκή πρόταση της για τη δημιουργία Λιμναίου Ταμείου με χώρο αρμοδιότητας τη Λίμνη Παμβώτιδα ενώ δεσμεύθηκε ότι θα είναι αρωγός σε όλες τις προσπάθειες του Φορέα για τη βελτίωση των ζητημάτων της Λίμνης και ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με την Παμβώτιδα και μετεκλογικά, ακριβώς όπως κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, ελπίζοντας όμως αυτή τη φορά να μην είναι η μόνη από τις παρατάξεις…

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου