Επικαιρότητα

Αντιπαράθεση για τα ανταποδοτικά

Off

Δύο ημέρες μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προέκυψε μέσω ανακοινώσεων η πιο ουσιαστική ίσως αντιπαράθεση Δημοτικής Αρχής και Αντιπολίτευσης, με αφορμή την απόφαση για τα δημοτικά τέλη.
Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για προσπάθεια επικοινωνιακής εκμετάλλευσης από τη Δημοτική Αρχή ενός θέματος, όπως τα δημοτικά τέλη στο οποίο δεν ανακοινώθηκε καμία απολύτως μείωση των ανταποδοτικών τελών. Συνδέει μάλιστα το θέμα με την απόφαση για τον καθορισμό αντιμισθίας προέδρων και αντιπροέδρων στα Νομικά Πρόσωπα.
«Σε μια κρίσιμη στιγμή για την κοινωνία και των δημοτών μας ιδιαίτερα, η Δημοτική Αρχή επιμένει στην δυσβάσταχτη επιβολή τελών προς την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Καλλικρατικού μας Δήμου.
Την ίδια στιγμή η Δημοτική Αρχή εξωραϊζει κατά τον πλέον επαίσχυντο τρόπο την θέσπιση μισθών σε στελέχη των Δημοτικών Επιχειρήσεων, επαναφέροντας στο προσκήνιο την άποψη το «νόμιμον και ηθικόν». Μάλιστα κατά την επίσημη άποψη της Δημοτικής Αρχής, η εξασφάλιση αυτών των μισθών θεσπίζεται για να πληρώνονται οι καφέδες της πελατείας των Δημοτικών Επιχειρήσεων κάτι που παραπέμπει τον δήμο σε ένα απέραντο καφενείο» αναφέρεται αρχικά, ενώ στη συνέχεια επαναφέρει την υπόθεση υπεξαίρεσης του 1,5 εκ. ευρώ.
«Δυστυχώς για την Δημοτική Αρχή θα είναι καταδικασμένη να σέρνεται πίσω από τα γεγονότα, διότι η ίδια απλά άρχισε να γίνεται η αρχή του χάους.
Τέλος, στην ανακοίνωση της παράταξης Γκόντα χαρακτηρίζεται ανεξήγητη η θέση και η στάση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  «Πολίτες Για την Ανατροπή» Λάζαρου Νάτση για την τύχη των ΑΜΕΑ στο δήμο Ιωαννιτών, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται,  «σε ρόλο συνηγόρου της δημοτικής αρχής και  απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Γκόντα απέκλεισε από κάθε επαναπρόσληψη των απολυθέντων».

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής
Σε γραπτή της ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή απαντά στην «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» ως εξής:
«Φαίνεται ότι δεν διαθέτει μόνο ασθενή μνήμη, αλλά περίσσια πολιτικής υποκρισίας η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» και ο επικεφαλής της Νίκος Γκόντας, όταν προσπαθούν να αρθρώσουν κριτική περί  «δυσβάσταχτων δημοτικών τελών».
Μιλάει σήμερα η παράταξη που ως Δημοτική Αρχή εγκατέλειψε το Δήμο στα όρια της χρεωκοπίας και «φέσωσε» τους δημότες – για πολλά χρόνια ακόμη – με υπέρογκους τόκους και δόσεις δανείων.
Μιλάει σήμερα η παράταξη που ως Δημοτική Αρχή στον καιρό που οι χρηματοδοτήσεις έρρεαν προς το Δήμο, αύξησε μόνο την περίοδο 2006 -2010:
– τα ανταποδοτικά τέλη για την οικία κατά 150% (!!!), από 0,8 € ανά τ.μ στα 2 € ανα τ.μ
– τα ανταποδοτικά τέλη για την επαγγελματική χρήση  κατά 165% (!!!), από 2  € ανά τ.μ στα 5,28 € ανα τ.μ
– το Δημοτικό φόρο κατά 114%, από 0,15  € ανά τ.μ στα 0,32 € ανα τ.μ
Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» και ο κ. Γκόντας επιχειρούν σήμερα με αστεία επιχειρήματα να ασκήσουν κριτική για το παρόν, όταν αδυνατούν να δώσουν μια σοβαρή απάντηση  για το παρελθόν και να διατυπώσουν στο δημοτικό συμβούλιο έστω και μία αξιόπιστη πρόταση για το μέλλον του Δήμου μας».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου