Επικαιρότητα

Με διαφορετική υπερασπιστική γραμμή

Off

Με τις απολογίες των τριών κατηγορουμένων, που εκτίουν πολυετείς ποινές φυλάκισης, σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, ολοκληρώθηκε η χθεσινή ακροαματική διαδικασία στο Εφετείο Ιωαννίνων που εξετάζει την υπόθεση της απαγωγής της Σοφίας Γκόντα, κόρης του πρώην Δημάρχου Ιωαννίνων.
Παρότι πρόκειται για τη δεύτερη φορά που στις αίθουσες των δικαστηρίων αναβιώνει το σκηνικό μίας πολύκροτης υπόθεσης, που ευτυχώς εξελίχθηκε ομαλά, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτές πληγές στον ψυχικό κόσμο του θύματος και της οικογένειάς του, το ενδιαφέρον είναι αμείωτο και αυτό φάνηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
Πολλά νέα στοιχεία δεν παρουσιάστηκαν στην υπόθεση σε σχέση με το πρώτο στάδιο, όμως οι απολογίες και των τριών κατηγορουμένων, ειδικά του Ν.Α. χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.
Και οι τρεις κατηγορούμενοι που βρίσκονται στη φυλακή ομολόγησαν την ενοχή τους, ζήτησαν συγνώμη από το θύμα και την οικογένειά του, ταυτόχρονα και την επιείκεια του δικαστηρίου.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος Ν.Α στην απολογία του, κατονόμασε ως ηθικό αυτουργό της απαγωγής τον πρώτο κατηγορούμενο Δ.Μ. κρατώντας για τον εαυτό του το ρόλο του εκτελεστικού οργάνου του εντολέα.
Μάλιστα στην απολογία του χρησιμοποίησε για πρώτη φορά και ονόματα άλλων ατόμων που όπως υποστήριξε είχαν σχέσεις με τον ηθικό αυτουργό της απαγωγής και ενδεχομένως γνώριζαν το σχέδιό του.
Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι περιέγραψαν επίσης το χρονικό της απαγωγής, ζητώντας και αυτοί συγγνώμη από το θύμα και την οικογένειά του.
Ουσιαστικά, αυτό που προέκυψε από τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία και τις απολογίες των κατηγορουμένων ήταν η τήρηση διαφορετικής υπερασπιστικής γραμμής σε διάφορα επίπεδα και ο σαφής διαχωρισμός της.
Στα αξιοσημείωτα της υπόθεσης που θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με την αγόρευση του Εισαγγελέα και των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, η αναφορά του κ. Γκόντα κατά την εξέταση του μάρτυρα Π.Β. στην πολιτική κόντρα που βρισκόταν στο προσκήνιο την περίοδο της απαγωγής με την αντιπολίτευση τότε στο Δήμο Ιωαννιτών και με το ποσό των 4 εκ. ευρώ να συζητείται ευρέως στην πόλη ως το ποσό των λύτρων που ζήτησαν οι απαγωγείς αρχικά και ως το ποσό που αναφερόταν από την αντιπολίτευση ότι εισπράχθηκε παρανόμως ως επιδότηση για την κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης της πλατείας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου