Επικαιρότητα

Εργαστήρι συνύπαρξης και ευαισθητοποίησης

Off

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα κοινωνικής συνύπαρξης και ενσωμάτωσης αποτέλεσε η υλοποίηση της πρωτοβουλίας των πέντε κέντρων δημιουργικής απασχόλησης της Μέριμνας, σε συνεργασία με τον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας και το Πνευματικό Κέντρο.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού το μεσημέρι της Τρίτης στον Οίκο Ευγηρίας διοργανώθηκε ένα εργαστήρι ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Γεύμα αγάπης και προσφοράς».

Παιδιά με αναπηρίες της Μέριμνας και το τμήμα μαγειρικής τέχνης Αρχιμαγείρων του Δημοσίου ΙΕΚ Ιωαννίνων ετοίμασαν ένα πλούσιο μπουφέ και προσέφεραν τα εδέσματα στους γονείς τους, στα  αγαπημένα τους πρόσωπα και στους τρόφιμους του Ζωγράφειου Οίκου.

Παράλληλα εκφράστηκαν με ζωγραφική με τη βοήθεια του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Ιωαννιτών.

Τα παιδιά, τους γονείς και συγγενείς τους υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, η αντιπρόεδρος του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας, Ντίνα Μπακόλα, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κωνσταντίνος Γκόγκος, ο πρόεδρος της ΑΜΚΕ Μερίμνας, Θανάσης Μανταλόβας, καθώς και οι εργαζόμενοι στις δομές του Δήμου που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

«Σήμερα είμαστε εδώ σε μια δικτύωση διάφορων δομών του Δήμου και της Μέριμνας για να αποδείξουμε στην πράξη ότι εκδηλώσεις σαν κι αυτή πρέπει να αποτελούν μέρος της κανονικότητας σε μια σύγχρονη κοινωνία. Η όσμωση των ατόμων με αναπηρία ή με αυτισμό με όλα τα μέλη της κοινωνίας μας είναι όχι μόνο απαραίτητη αλλά και σημαντική για να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.

Για τη σημασία που έχει η υλοποίηση και η συμμετοχή των παιδιών σε τέτοιες δράσεις μίλησαν εκπρόσωποι της Μέριμνας, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς το δήμο Ιωαννιτών, το Ζωγράφειο Οίκο και το Πνευματικό Κέντρο.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ