Πολιτικό Ρεπορτάζ

Με αισιοδοξία στην τελική ευθεία ο Νίκος Γκόντας

Off

Με καλή ψυχολογία, χαλαρή διάθεση και αισιοδοξία, για το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά και με περίσσευμα κριτικής διάθεσης και προς τη δημοτική αρχή και προς την Ν.Δ και την ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, ο Ν. Γκόντας και η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία εισέρχονται από την Κυριακή στην τελική ευθεία των εκλογών.

Το απόγευμα της Κυριακής στις 19.30 στο Grand Serai παρουσιάζεται το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου της παράταξης στο Δήμο Ιωαννιτών με τον επικεφαλής της και υποψήφιο δήμαρχο να κάνει λόγο για ένα ψηφοδέλτιο που θα προκαλέσει αίσθηση, συμπεριλαμβάνοντας παλιά έμπειρα στελέχη και πολλά νέα πρόσωπα.

Αξιοσημείωτη ήταν η αναφορά του κ. Γκόντα στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ότι καθοριστική παράμετρος που επηρέασε και αύξησε το ενδιαφέρον δημοτών να είναι υποψήφιοι με την παράταξη, στάθηκαν τα γεγονότα με τη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και τον τρόπο με τον οποίο η Ν.Δ ανακοίνωσε τελικά την υποστήριξη της υποψηφιότητας Καλογιάννη.

Στο ίδιο πλαίσιο έστρεψε τα πυρά του τόσο προς τον Λευτ. Αυγενάκη, με αφορμή αυτή τη φορά την εγκύκλιο του κόμματος περί γενικής στήριξης όλων των υποψηφίων που προέρχονται από τη Ν.Δ, όσο και προς τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Θ. Τζαρούχη, που υποστήριξε ότι η εγκύκλιος δεν αφορά το δήμο Ιωαννιτών.

«Εγώ δε διάβασα κανένα «πλην Ιωαννίνων» στην εγκύκλιο. Εάν δεν τον συμφέρει ή επιχειρεί να καλύψει τις ευθύνες του είναι δικό του θέμα. Υπήρξαν και πιέσεις και απειλές, αλλά όλα αυτά είχαν το αντίθετο αποτέλεσμα και αρκετοί υποψήφιοι ήρθαν στην παράταξη ακριβώς λόγω αυτής της συμπεριφοράς.

Εμείς, ούτε συμμετείχαμε στις παρασκηνιακές διεργασίες, ούτε παρακαλέσαμε κανέναν. Η τελευταία ανακοίνωση της Ν.Δ είναι συνεπής προς τις αρχές του κόμματος διαχρονικά, για μία ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη αυτοδιοίκηση, χωρίς χρίσματα. Το σύνολο των ανθρώπων που πλαισίωναν τα τελευταία χρόνια την παράταξη, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων θα είναι και πάλι παρόντες στις εκλογές και θα μας αναδείξουν πρώτη δύναμη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Κριτική και «άρωμα» 

προγραμματικών θέσεων

Στο πρώτο σκέλος της τοποθέτησής του ο κ. Γκόντας άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή με αφορμή τους δείκτες απορρόφησης κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, την κατάσταση στη ΔΕΥΑΙ, αλλά και τη συμμετοχή του δήμου σε διεθνής τουριστικές εκθέσεις.

«Το 0% απορρόφησης δεν τιμά κανέναν. Παρείχαμε στήριξη μακριά από μικροπολιτική, αλλά η δημοτική αρχή κάνει ασκήσεις επί χάρτου. Το έργο της ΔΕΥΑΙ το είχαμε προετοιμάσει με προϋπολογισμό 49 εκ. και εξαγγέλλεται τώρα με 14 εκ. λιγότερα, και 5 εκ. να προέρχονται από το Φιλόδημο.

Μέχρι τώρα δεν είδαμε έργα παρά μόνο μακέτες. Ενώ ο Δήμος έχει μετατραπεί  σ’ ένα απέραντο DIMOS TRAVEL, χωρίς να έχουμε δει μέχρι τώρα απτά αποτελέσματα», σημείωσε, για να αναφερθεί σε συγκεκριμένους προγραμματικούς άξονες της παράταξης.

Μεταξύ αυτών η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, η επαναφορά των συσσιτίων για τους απόρους, οι μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΙ και τα δημοτικά τέλη.

Με το βλέμμα στραμμένο τέλος στις εκλογές και ενδεχομένως στο β’ γύρο όπου φιλοδοξεί να βρίσκεται απηύθυνε έκκληση προς το σύνολο των παρατάξεων για το μέγιστο δυνατό ποσοστό προγραμματικών συγκλίσεων.

Για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην προεκλογική περίοδο τέλος ο κ. Γκόντας τόνισε ότι πρέπει να επικρατήσει νηφαλιότητα.

«Ναι στην πολιτική κριτική, όχι στις εξάρσεις. Για μας το πνεύμα συνεργασίας είναι η σωστή επιλογή, κάτι που κάναμε μέχρι τώρα».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ