Επικαιρότητα

Συγκλονίζουν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Off

Με τις συγκλονιστικές καταθέσεις των γονέων του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξεκίνησε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων μετά από πολλές αναβολές η εκδίκαση της πρώτης υπόθεσης που αναφέρεται στην εξαφάνιση και στο θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Επί της ουσίας από τις πρώτες μαρτυρικές καταθέσεις της μητέρας και του πατέρα, της αδελφής αλλά και μίας κοπέλας που ήταν επίσης σπουδάστρια στη Γαλακτοκομική την ίδια περίοδο με τον Βαγγέλη, δεν προέκυψε κάποιο νεότερο από τα ήδη υπάρχοντα.

Από την άλλη όμως θα πρέπει να σταθεί κάποιος στις καταθέσεις της μητέρας και περισσότερο του πατέρα που απευθυνόμενος στο δικαστήριο μίλησε με πόνο ψυχής για την αναζήτηση των αιτιών, αλλά και των ενόχων, που οδήγησαν το σπουδαστή της Γαλακτοκομικής στο θάνατο.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Ανδρέας Γιακουμάκης χαρακτήρισε «μαγαζί με ανήθικους» τη Γαλακτοκομική, εξηγώντας ότι απέκρυψαν όσα γίνονταν σε βάρος του παιδιού τους, τα οποία άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια πολύ αργότερα.

«Θέλω να μάθω γιατί έχασα το γιο μου. Οι γονείς μου με δίδαξαν φιλία, αξιοπρέπεια και σεβασμό. Τους πρώτους που πήρα τηλέφωνο για να ρωτήσω για το Βαγγέλη ήταν αυτοί που ήξερα ότι είναι φίλοι. Αν έτσι όμως πράττουν οι φίλοι, εγώ δεν έχω κανέναν. Από πότε η ευγένεια, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια έγιναν μειονεκτήματα για τους ανθρώπους;

Ούτε προσποιήθηκα, ούτε προσποιούμαι, ούτε θέλω να δικάσω και να καταδικάσω κανέναν. Εκείνο που δεν μπορώ να δεχθώ είναι ότι γινόταν πράγματα σε βάρος του παιδιού μου κατ’ εξακολούθηση», ήταν μερικές μόνο από τις αναφορές του πατέρα.

Νωρίτερα η μητέρα του Βαγγέλη, Ελένη χαρακτήρισε «στόχο» της παρέας των κρητικών το παιδί της, «για να περνούν την ώρα τους».

Ακολούθησαν δύο ακόμη καταθέσεις της αδελφής του Βαγγέλη και μίας από τις μάρτυρες που σπούδαζε στη σχολή την ίδια περίοδο.

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο Τετάρτη, όπου έχουν κληθεί να παραστούν και άλλοι 12 μάρτυρες, ενώ διέταξε την βίαιη προσαγωγή δύο ακόμη βασικών μαρτύρων, που όπως και στην προηγούμενη έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας έτσι και χθες δεν έδωσαν το «παρών».

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ