Επικαιρότητα

Ευκαιρίες για την υλοποίηση έργων και δράσεων

Off

Νέες δυνατότητες για την υλοποίηση έργων και δράσεων αποκτούν οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών της χώρας όπως αυτό αποτυπώνεται στις τροπολογίες των τελευταίων εβδομάδων που κατατέθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Για το πλαίσιο αυτών άλλωστε είχε κάνει σχετική αναφορά από τα Γιάννενα ο αναπληρωτής υπουργός Σ. Φάμελλος οριοθετώντας ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας για τους Φορείς Διαχείρισης.

Το πλαίσιο αυτό και οι δυνατότητες όχι μόνο για να υλοποιήσουν οι ίδιοι οι φορείς έργα και δράσεις, αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία ακόμη και χωρίς να συνάψουν προγραμματικές συμβάσεις αποτέλεσε αντικείμενο των δηλώσεων τις οποίες έκανε στα τοπικά μέσα από τα Πράμαντα χθες το πρωί η Γενική Γραμματέας Περιβάλλοντος Χριστίνα Μπαριτάκη.

Όπως ανέφερε η κα Μπαριτάκη οι Φορείς Διαχείρισης αποκτούν πλέον καλύτερες δυνατότητες οργάνωσης και σε ένα πρώτο επίπεδο αυτές αναφέρονται στη σύσταση θέσεων αορίστου χρόνου.

Αποκτούν πλέον τη δυνατότητα να τροποποιήσουν τους κανονισμούς λειτουργίας, να προσλάβουν προσωπικό αορίστου χρόνου και να αποκτήσουν μία μακροπρόθεσμη οργάνωση.

«Με τις νέες αρμοδιότητες οι φορείς μπορούν να αξιοποιήσουν μόνοι τους εφόσον έχουν τη διαχειριστική επάρκεια διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά δεν αφαιρείται η δυνατότητα σύναψης προγραμματικών συμβάσεων. Υπάρχουν ήδη ανοιχτά προγράμματα για τους 28 Φορείς σε λειτουργία και για τους οκτώ νέους.

Μπορεί να μην έχουν οι τελευταίοι εγκεκριμένο σχέδιο διαχείρισης, αλλά υπάρχουν προτεραιότητες και έργα που μπορούν να εντάξουν», σημείωσε η κα Μπαριτάκη.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ