Επικαιρότητα

Άφησαν αβοήθητη την κτηνοτρόφο στο Ορεινό

Off

Θύμα για τρίτη φορά, τα δύο τελευταία χρόνια η μοναδική μόνιμη κάτοικος του χωριού, Σ. Δημητρίου.
Στάχτη έγινε ο στάβλος που φιλοξενούσε τα εκατοντάδες πρόβατα που έχει στην κατοχή της, η Σ. Δημητρίου, κτηνοτρόφος και μοναδική μόνιμη κάτοικος του Ορεινού Πωγωνίου, τους χειμερινούς μήνες, μετά από πρωτοφανή εμπρηστική ενέργεια, με μαφιόζικο τρόπο. 
Μετά τα δύο προηγούμενα αντίστοιχα κρούσματα τον Σεπτέμβριο του 2012 και τον Φεβρουάριο του 2014 η κα Δημητρίου είχε απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές, υποβάλλοντας μήνυση κατ' αγνώστων. 
Πριν όμως η διαδικασία για την αναζήτηση των ενόχων, φυσικών και ηθικών αυτουργών, μπει στο κυρίως στάδιο, το βράδυ της Τετάρτης η κα Σοφία βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίζει εκ νέου τον ίδιο εφιάλτη.
Όπως μας είπε, λίγο πριν τις 9 το βράδυ, ένας γείτονας που βρέθηκε για λίγες ημέρες στο χωριό, για να κυνηγήσει, διέκρινε κάποιες κινήσεις στο σκοτάδι, «κάποιους ανθρώπους να κατεβαίνουν από το βουνό, με φακό στα χέρια και να πλησιάζουν το στάβλο». 
Ειδοποίησε την κα Σοφία, που ζήτησε από τον βοσκό που έχει στη δούλεψή της, να πάει προς τον στάβλο. Όταν εκείνος πλησίασε, ακούστηκε ένας πυροβολισμός και επέστρεψε πίσω. Σε δευτερόλεπτα από το στάβλο ξεπήδησαν φλόγες.
Άμεσα η κα Δημητρίου ειδοποίησε την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, που έφτασαν επί τόπου, ξεκινώντας την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς αφενός και την αναζήτηση των δραστών αφετέρου, με τη χρήση θερμικών καμερών. 
Η κα Δημητρίου πρόλαβε να βγάλει από το στάβλο τα περισσότερα ζώα της, δεν πρόλαβε όμως να περισώσει τέσσερα πρόβατα και ένα κριάρι, καθώς και τις ζωοτροφές, που είχε αποθηκεύσει για το χειμώνα. 
Μιλώντας στο ITV εξέφρασε την απογοήτευση και οργή της, που κανείς δε βρέθηκε τόσους μήνες, για να τη βοηθήσει, αφήνοντάς την να αντιμετωπίσει μόνη της, τις επιδρομές αγνώστων, οι οποίοι, όπως πιστεύει, ξεκινούν από τη γειτονική Αλβανία για να πλήξουν την ίδια και το κοπάδι της, με «έπαθλο» τα βοσκοτόπια της περιοχής εντός του ελληνικού εδάφους.
Η κα Σοφία το 1992, τα πρώτα χρόνια μετά το άνοιγμα των συνόρων, είχε πέσει θύμα πυροβολισμών από Αλβανούς κακοποιούς που είχαν εισβάλλει σε διπλανό σπίτι. Ο σύζυγός της και ο γιος της πήραν τα όπλα στα χέρια, καλώντας τους κακοποιούς να βγουν από το σπίτι, όμως εκείνοι απάντησαν με ριπές από καλάσνικοφ, με την κα Σοφία να δέχεται σφαίρες στο δεξί της πόδι.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου