Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 08:10
Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοεμβρίου 2014
Πολιτικό Ρεπορτάζ

Μπαίνει μπροστά για τον δημόσιο χώρο

Off

Τα νέα διόδια στο Δροσοχώρι ήταν η θρυαλλίδα για να ανοίξει ξανά η συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα των Ιωαννίνων, για τα ανοιχτά ζητήματα που χρονίζουν και την ανάγκη επιτάχυνσης λύσεων.

Την ώρα που από παντού η πόλη μοιάζει να δέχεται βολές- ιδιωτικοποίηση δημοσίων εκτάσεων, αναβολές στην αναβάθμιση του αεροδρομίου ή το Ρυθμιστικό κ.α.- ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας σηκώνει το γάντι και παίρνει την πρωτοβουλία για συντονισμό των ενεργειών από τους τοπικούς φορείς.

Ζητάει δε, ακόμα και συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

 

Συνάντηση

 

Για τον συντονισμό δράσης ο Δήμαρχος απηύθυνε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας επιστολή στον Μητροπολίτη, στους βουλευτές και του Δημάρχους του νομού Ιωαννίνων, στον Περιφερειάρχη και στα Επιμελητήρια.

Στην επιστολή με αφορμή το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξε μια σειρά γεγονότων, που είτε σηματοδοτούν αρνητικές εξελίξεις, είτε στασιμότητα, σε μείζονα και χρονίζοντα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας, όπως επισημαίνεται, τονίζει πως «ήρθε πλέον η ώρα να επιδιώξουμε έναν καλύτερο συντονισμό, να συνεργαστούμε όλοι μαζί και να συναποφασίσουμε πώς θα προωθήσουμε από κοινού μείζονα θέματα για την περιοχή μας, ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί».

Εκφράζει τη βούληση του να υπάρξει – σε συνεργασία με την περιφέρεια – κοινή συνάντηση και αφού προηγηθεί  συνεννόηση για την εξεύρεση του κατάλληλου χρόνου ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι.  Τα θέματα της συνάντησης είναι οι εξελίξεις σχετικά με τα διόδια, το αεροδρόμιο, το Ρυθμιστικό, το ΤΑΙΠΕΔ ή όποια άλλα κριθεί αναγκαίο, να συζητηθούν και να υπάρξουν αποφάσεις για το πώς προωθούνται από κοινού.

Επίσης ο κ. Μπέγκας κοινοποιεί προς ενημέρωση των φορέων δύο επιστολές που απέστειλε το προηγούμενο διάστημα: την επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή το θέμα των εκτάσεων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου και εκχωρήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ και στην οποία επιστολή ο Δήμος Ιωαννιτών επαναφέρει τις ανοιχτές, ακόμη, υποθέσεις παραχώρησης εκτάσεων, όπως το στρατόπεδο Βελισαρίου και την επιστολή που απέστειλε στον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, μετά από σύσκεψη που προκάλεσε ο Δήμος Ιωαννιτών και πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού Υποδομών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, η οποία αφορούσε στο θέμα της τοποθέτησης ραδιοβοηθήματος στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

 

Στον πρωθυπουργό

Ο Θωμάς Μπέγκας ζητάει με την επιστολή του από τον πρωθυπουργό παρέμβαση ώστε:

1. Να σταματήσει τώρα η διαδικασία του ανοιχτού διαγωνισμού που ξεκίνησε από το ΤΑΙΠΕΔ για την εκποίηση των τριών οικοπέδων στους Αμπελόκηπους.

2. Να μην προχωρήσει ανάλογη διαδικασία εκποίησης των έξι εκτάσεων πλησίον της λίμνης Παμβώτιδας, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Κοπάνων, που περιλαμβάνονται στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ.

3. Να περιέλθουν οι συγκεκριμένες εκτάσεις στην κυριότητα του Δήμου, κάτι που αποτελεί διαχρονική δέσμευση αρμόδιων Υπουργών επί σειρά ετών.

Τονίζεται ακόμα ότι ο Δήμος Ιωαννιτών διεκδικεί σθεναρά, γιατί θεωρεί ότι του ανήκει, κάθε κρίσιμη έκταση που εντάσσεται στον σχεδιασμό για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου και ζητάει  άμεσα να περιέλθουν στην κυριότητα του Δήμου Ιωαννιτών, εκτάσεις που είναι ταυτισμένες με το Δήμο και είναι αδιανόητη οποιαδήποτε άλλη χρήση τους, πέραν του κοινόχρηστου χώρου, όπως το Γιαννιώτικο Σαλόνι, το Πάρκο Λιθαρίτσια, οι στρατιωτικές Φυλακές και το Στρατόπεδο Βελισαρίου.

Με αυτό το πλαίσιο ζητείται και η συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ