Επικαιρότητα

Όταν η ανακύκλωση φέρνει παγκόσμιες πρωτιές

Off

Κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες στην ανακύκλωση γυαλιού είναι από την Τρίτη και επίσημα η Μητρόπολη Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Αποστολή και το Εθνικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Το χρονικό διάστημα της μίας εβδομάδας από τις 30 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου στις 8 το πρωί συγκεντρώθηκαν και ανακυκλώθηκαν 135 τόνοι γυάλινων συσκευασιών, που συνιστά τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει συγκεντρωθεί ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο σε αυτόν τον τομέα.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε υπό το άγρυπνο βλέμμα στελεχών του βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες καθ’ όλη τη διάρκεια των επτά εβδομάδων σε 24ωρη βάση, ενώ το σύνολο της διαδικασίας καταγράφηκε λεπτομερώς από 16 κάμερες υψηλής ευκρίνειας που κατέγραφαν τα πάντα.

Στις 8 το πρωί της Τρίτης ολοκληρώθηκε η διαδικασία με την συνολική καταγραφή των ποσοτήτων γυαλιού που συγκεντρώθηκαν και ανακυκλώθηκαν, με τους παριστάμενους εκπροσώπους της Μητρόπολης, της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και των θεσμικών φορέων της πόλης να ξεσπούν σε χειροκροτήματα!

Τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, όσο οι υπεύθυνοι εκπρόσωποι της εταιρείας «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», αλλά και ο εντεταλμένος Περιφ. Σύμβουλος Γ. Καραμπίνας που ήταν από τους επίσημους καταμετρητές – διαιτητές στη διαδικασία αναφέρθηκαν στο σπουδαίο επίτευγμα ως ένας άθλος για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, που στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Παρόντες στην εκδήλωση νωρίς το πρωί και ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης και ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας.

Από τον Κατσικά στο… Μιλγουόκι

Στο Πάρκο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης βρέθηκαν λίγο αργότερα και οι μαθητές του Λυκείου Κατσικά που κέρδισαν το πρώτο πανελλήνιο βραβείο ανακύκλωσης, συγκεντρώνοντας περισσότερο από 1 εκ. συσκευασίες και είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ. Μία αξέχαστη εμπειρία και γιατί βρέθηκαν σε έναν άλλο κόσμο, αλλά και γιατί ήταν από τους ελάχιστους τυχερούς που παρακολούθησαν ένα παιχνίδι της ομάδας του Αντετοκούνμπο, των Μιλγουόκι Μπακς, με αντίπαλο τους Μπόστον Σέλτικς. Ο υποδιευθυντής του Λυκείου Ανδρέας Φίλης, που ήταν ο επικεφαλής της αποστολής αλλά και ένας από τους μαθητές περιέγραψαν τις μοναδικές στιγμές που βίωσαν στις ΗΠΑ σε αυτή την ξεχωριστή εμπειρία.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ