Τελευταία Νέα

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 08:34
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Μαΐου 2019
Επικαιρότητα

Ο χάρτης με τις υποψηφιότητες της 26ης Μαΐου

Off

Στον αριθμό «8» κλείδωσαν οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στην Περιφέρεια Ηπείρου στις περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου, εφόσον φυσικά δεν προκύψει κάποια ακύρωση από το Πρωτοδικείο. Η επίσημη ανακήρυξη των συνδυασμών στις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές θα γίνει το Σάββατο από το Πρωτοδικείο, που ήδη σύμφωνα με πληροφορίες κατά την κατάθεση των συνδυασμών και των απαιτούμενων δικαιολογητικών, έκανε συγκεκριμένες παρατηρήσεις και κάποιες παρατάξεις χρειάστηκε να επανυποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ενώ άλλες έκαναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να διορθώσουν τα λάθη.

Η «Ε» παρουσιάζει σήμερα το σύνολο των υποψηφίων που κατέθεσαν τους συνδυασμούς τους, ως επικεφαλής στην Περιφέρεια Ηπείρου και στους καλλικρατικούς δήμους της ΠΕ Ιωαννίνων.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου, κατατέθηκαν προς επικύρωση για συμμετοχή στις εκλογές, δικαιολογητικά από 8 (οκτώ) περιφερειακές παρατάξεις.

Πρόκειται για την Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου, με επικεφαλής τον Αλ. Καχριμάνη, το Κοινό των Ηπειρωτών, με τον Γ. Ζάψα, την παράταξη Ήπειρος Όλον, με επικεφαλής τον Δημ. Δημητρίου, τους Ορίζοντες Ηπείρου – Περήφανοι Ξανά με τον Σπ. Ριζόπουλο, τη Λαϊκή Συσπείρωση με τον Γ. Πρέντζα, την Αριστερή Παρέμβαση με τον Ν. Ζήκο, την Ελληνική Αυγή με επικεφαλής τον Κ. Αναγνώστου και την Ανυπότακτη Ήπειρο με επικεφαλής τον Κ. Νουτσόπουλο.

 

Εννιά στον Δ. Ιωαννιτών

Η μεγάλη μάχη στο δήμο Ιωαννιτών θα βρει αντίπαλες επίσης οκτώ παρατάξεις. Πρόκειται για την Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα, με επικεφαλής τον Θ. Μπέγκα, την παράταξη Ιωάννινα 2023- Το μέλλον σήμερα, με την Τατ. Καλογιάννη, την παράταξη Γιάννενα – Νέα Εποχή με τον Μ. Ελισάφ, την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία με τον Ν. Γκόντα, τα Γιάννενα- Πολίτες για την Ανατροπή με τον Λάζαρο Νάτση, την παράταξη Γιάννενα Τώρα με τον Άρη Μπαρτζώκα, τη Λαϊκή Συσπείρωση με την Όλυ Τσουμάνη, το Μέτωπο Δράσης με τον Β. Καφαράκη και την Αριστερή Παρέμβαση με τον Χρ. Πατσούρα.

 

• Δ. Ζίτσας

Τρεις είναι οι παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των δημοτών στο δήμο Ζίτσας, όπου κυριαρχεί η αποχώρηση από την εκλογική μάχη του Χρυσόστομου Βούζα και της Συμμαχίας Πολιτών, μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Έτσι, υποψήφιοι δήμαρχοι στις εκλογές στο δήμο Ζίτσας ως επικεφαλής θα είναι οι Μιχάλης Πλιάκος, με την Έντιμη Πολιτεία, ο Βασίλης Γαρδίκος με την Αυτοδιοικητική Συνεργασία και ο Γιώργος Λωρίδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

 

• Δ. Κόνιτσας

Ενδιαφέρουσα και με μεγάλη συμμετοχή υποψηφίων είναι η εκλογική μάχη στο δήμο Κόνιτσας, όπου την ψήφο των πολιτών διεκδικούν τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι. Πρόκειται για τον νυν δήμαρχο Ανδρ. Παπασπύρου, τον Βασίλη Σπανό, τον Νίκο Εξάρχου και τον Τάκη Σδούκο που κατέρχεται με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

 

• Δ. Μετσόβου

Δυσεπίλυτος είναι ο γρίφος των εκλογών στο Μέτσοβο, όπου κατατέθηκαν τέσσερις λίστες συνδυασμών με επικεφαλής τον νυν δήμαρχο Κων. Τζαφέα, τον Σπ. Βασιλείου, τον Απόστ. Μπιτούνη και τον Θεόφ. Σούλτη.

 

• Δ. Πωγωνίου

Συνωστισμός υποψηφίων καταγράφεται στο δήμο Πωγωνίου, όπου την κυριαρχία των τελευταίων δεκαετιών πια, του νυν δημάρχου Κ. Καψάλη, που είναι και εκ νέου υποψήφιος, αμφισβητούν ο Γ. Νικόπουλος, ο Δημ. Ντότης, ο Παν. Καραγιάννης και ο Στ. Ζηκόπουλος.

 

• Δ. Βορ. Τζουμέρκων

Η εκλογική μάχη στο δήμο Βορ. Τζουμέρκων είχε κριθεί το 2014 στον α’ γύρο με νικητή τον Γ. Σεντελέ, που θα βρει απέναντί του αυτή τη φορά τον Δημήτρη Μήτση, αλλά και τον Λεωνίδα Λεοντάρη, που κατέρχεται με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

 

• Δ. Ζαγορίου

Τρεις επίσης είναι και οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο δήμο Ζαγορίου, όπου εκ νέου υποψήφιος κατέρχεται ο νυν δήμαρχος Β. Σπύρου, ενώ επιστρέφει στην αυτοδιοίκηση, ο διατελέσας δήμαρχος Τύμφης Γ. Σουκουβέλος, ενώ υποψήφιος είναι και ο Λεων. Τσουμάνης επί σειρά ετών δημ. σύμβουλος και τέως πρόεδρος στην Κοινότητα Παπίγκου.

 

• Δ. Δωδώνης

Τρεις τέλος είναι και ο συνδυασμοί που κατατέθηκαν για το δήμο Δωδώνης, όπου την ψήφο των δημοτών διεκδικούν ο νυν δήμαρχος Χρ. Ντακαλέτσης, ο Κων. Κατσανάκης, που ήταν ο αντίπαλος του κ. Ντακαλέτση στις εκλογές του 2014 στο β’ γύρο και ο Τάσος Τόκας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, που επίσης ήταν και αυτός υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ