Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 07:57
Τελευταία Ενημέρωση: 09 Μαΐου 2019
Επικαιρότητα

Το πρόγραμμα που θα αλλάξει την Ήπειρο

Off

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου – Περήφανοι Ξανά», πραγματοποίησε την Τετάρτη την κεντρική του προεκλογική ομιλία στην Πρέβεζα.

Ο κ. Ριζόπουλος ανέπτυξε το «σχέδιο e», το πρόγραμμα διακυβέρνησης που θα αλλάξει όπως είπε την Ήπειρο την επόμενη τετραετία με ιδιαίτερη αναφορά στις προτάσεις για την Πρέβεζα.

Όπως είπε, στόχος και όραμα της παράταξης είναι η Πρέβεζα να μετατραπεί σε έναν αυτόνομο τουριστικό προορισμό, με κεντρικό εργαλείο την περιφερειακότητα, μία αντίληψη όπου οι περιφέρειες γίνονται τα κυρίαρχα μοντέλα της διακυβέρνησης.

Οι Ορίζοντες Ηπείρου οραματίζονται όπως ανέφερε ο κ. Ριζόπουλος τη «Ριβιέρα της Ηπείρου», με έργα που θα μεταμορφώσουν το παράκτιο μέτωπο της Περιφέρειας. Οι Ορίζοντες Ηπείρου έχουν ακόμη συγκεκριμένο σχέδιο για τη διοχέτευση των χιλιάδων τουριστών στις περιοχές υψηλής επισκεψιμότητας, όπως τα αρχαία θέατρα.  Ακόμη, ο κ. Ριζόπουλος, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα και ταυτόχρονα τη δέσμευση της παράταξης για την ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, στην πρόταση ώστε η Περιφέρεια να δημιουργήσει με όρους δικαιοσύνης περισσότερες επιλογές στους παραγωγούς για να παράγουν υψηλής αξίας προϊόντα και να κερδίζουν οι ίδιοι από τον ιδρώτα τους.

Χαρακτήρισε ακόμη στρατηγικό το ρόλο του δήμου Ζηρού για την ανάπτυξη της Ηπείρου και τη μετουσίωση σε πράξη του όρου της περιφερειακότητας, δεσμεύτηκε για τη δημιουργία ενός δικτύου συνδυασμένων μεταφορών και τέλος παρουσίασε τον έκτο άξονα της περιφερειακότητας που είναι οι αστικές αναπλάσεις με αιχμή του δόρατος την Πρέβεζα.

Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων στην ΠΕ Πρέβεζας, που είναι οι:

1. Αθανασία Ζάμπου 2. Βασιλική Κοντού

3. Δημήτρης Κολέτσης 4. Βασίλης Λιάλιας

5. Λευτέρης Μπίτζος 6. Αγγελική Μπούκα

7. Μαρία – Αγγελική Νικολάου    8. Αλέξανδρος Παπατσίμπας

9. Τάκης Παππάς 10. Χριστίνα Πέππα

11. Αχιλλέας Ρίζος 12. Γιώργος Ρίζος 

13. Βιβή Τσιρώνη-Σταύρου 14. Γιάννης Φωτάκης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου