Αθλητικά

Παγκόσμιο ρεκόρ από την Ελίνα Τζένγκο στα Γιάννενα

Off

Η Ελίνα Τζένγκο συνεχίζει τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις στον ακοντισμό και σημείωσε την Τετάρτη νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των Κ18 στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ελλάδας – Κύπρου στα Γιάννενα. 

Η Ελίνα Τζένγκο έριξε βολή 65.90 και σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία της, καταρρίπτοντας το προηγούμενο, 65.45, της Κουβανής Μαρισλέις Ντουάρθ, από τις 25 Μαΐου του 2017.

Η Τζένγκο είχε ακόμη βολές στα 59,70, 62,30, 61,61, 62,03 και 60,76. Το προηγούμενο ρεκόρ της 17χρονης σταρ, το οποίο αποτελούσε και παλιό πανελλήνιο ήταν 63,34 και αποτελεί Ολυμπιακό ρεκόρ από τον περασμένο Οκτώβριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Μπουένος Άιρες.

Η Τζένγκο πλέον στρέφει την προσοχή της στο 600άρι ακόντιο, με το οποίο θα διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας της. «Ήρθε επιτέλους το ρεκόρ, τόσο καιρό το περιμέναμε. Φέτος είμαι τελευταία χρονιά κορασίδα ήθελα να κάνω το ρεκόρ, γιατί ήξερα πως είναι μέσα στις δυνατότητες μου. Τα κατάφερα, είμαι πολύ χαρούμενη. Τώρα θα συνεχίσουμε τη δουλειά και με τα δύο όργανα και πιστεύω πως είμαι σε θέση να βελτιώσω κι άλλο το ρεκόρ. Βάζω στόχο το μετάλλιο, το χρυσό μετάλλιο. Πάντα κυνηγάμε το υψηλότερο και με τη δουλειά μπορούμε να το πετύχουμε. Η Ελίνα Τζένγκο δεν είναι η πρώτη αθλήτρια από τη χώρα μας που πετυχαίνει παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία Κ18, αφού στο παρελθόν έχει πετύχει η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ, ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110 μ. εμπ. και ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου