Τελευταία Νέα

Στους επαρχιακούς δρόμους μιας ξεχασμένης χώρας
Τα του Καίσαρος…
Επιτέλους, κάτι κινείται στον ΠΑΣ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Μονιμοποίηση συμβασιούχων και προσλήψεις στις δομές
ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Απολογισμοί και ευχαριστίες την επόμενη ημέρα
Ξεκίνησε τις προπονήσεις στα Γιάννενα η Εθνική Μπάσκετ Γυναικών
Προβληματισμοί για το ωράριο λειτουργίας του ΣΜΑ
Φθηνότερα εισιτήρια, περισσότερα δρομολόγια
Πάνω από 535.000 αιτήσεις για περίπου 900.000 voucher
Επιστρέφει το Θερινό Μαντείο στη Δωδώνη
Αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας και του βιασμού στην Ελλάδα
Παράταση για τη λειτουργία του ΧΥΤΥ Ελληνικού
Έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Ζινδριλή
ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 14-16 ΙΟΥΝΙΟΥ Συνέδριο για την εκπαίδευση και τη Διά Βίου Μάθηση
Το Ζωγράφειο Σχολείο υποδέχθηκε εκπαιδευτικούς από την αδελφοποιημένη πόλη Schwerte
Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 01:31
Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μαΐου 2019
Επικαιρότητα

Κεντρική επιλογή μια πόλη αναφοράς

Off

Η ανάδειξη της πόλης σε ένα κέντρο της δυτικής βαλκανικής, με ταυτόχρονη ανάδειξη του ιστορικού, πολιτισμικού της χαρακτήρα αλλά και του σημαντικού παρόντος  της, αποτελεί την κεντρική πολιτική επιλογή της παράταξης «Γιάννενα – Νέα Εποχή», όπως οριοθετήθηκε από τον επικεφαλής της, υποψήφιο δήμαρχο Μ. Ελισάφ, το βράδυ της Τρίτης, στην κεντρική συγκέντρωση πριν τις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Στην κεντρική πλατεία, παρουσία πλήθους πολιτών, ο Μ. Ελισάφ ανέπτυξε το όραμά του για τον δήμο Ιωαννιτών, για την πόλη που θα αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της και θα έχει ως κυρίαρχο στόχο, την ανάδειξη της ταυτότητάς της.

«Θα ανοίξουμε την πόλη και θα υποδεχθούμε επισκέπτες, προσκυνητές, επιστήμονες, αθλητές μα και πολύτιμη τεχνογνωσία. 

Θα την καταστήσουμε δηλαδή πόλο έλξης και αναφοράς σε μια ευρύτερη περιοχή και γιατί όχι σ’ ολόκληρη την Ευρώπη. 

Ξέρουμε ότι δεν είναι όλες οι πόλεις με τον ίδιο πληθυσμό ίδιες. Ξεχωρίζουν αυτές που αξιοποίησαν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, απόκτησαν αυτοπεποίθηση και συνείδηση του ρόλου τους και δεν αρκέστηκαν στον ρόλο ενός περιφερειακού κομπάρσου. 

Αυτό είναι και το δικό μου, το δικό μας όραμα για τα Γιάννενα, για αυτό θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις και θα αφιερώσω όλο μου το χρόνο», ανέφερε αρχικά ο κ. Ελισάφ.

 

Η εξουσία, η γέφυρα και η σύγκρουση

Από την αρχή σχεδόν της ομιλίας του ο κ. Ελισάφ επανέλαβε αρκετές φορές, ότι η παράταξη είναι η μόνη, που μπορεί να εγγυηθεί μία νέα εποχή για την πόλη.

«Δεν είμαστε, όμως, οι μεσσίες. Τούτο σημαίνει πως, πάνω απ όλα, είμαστε μια δημοκρατική παράταξη. Μια παράταξη που οι προτάσεις που καταθέσαμε για όλα τα προβλήματα της πόλης μας είναι προϊόν πολύμηνης, επίπονης και προπάντων συλλογικής προσπάθειας νέων επιστημόνων, αλλά και ανθρώπων από όλους τους χώρους της κοινωνικής διαστρωμάτωσης».

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στις πολιτικές αντιπαραθέσεις, χρησιμοποιώντας λιγότερο επικριτικό τόνο από προηγούμενες ομιλίες.

 «Γνωρίζουμε πως σε κάθε πολιτική αναμέτρηση, υπάρχουν εκείνοι της μιας όχθης. Υπάρχουν και οι άλλοι της απέναντι όχθης. Υπάρχουν όμως και εκείνοι, που ψηλά από τη γέφυρα τολμούν να αναλάβουν το ρίσκο να ενώσουν τις όχθες. Και η γέφυρα να λειτουργήσει. Για το καλό όλων. Έτσι η παράταξη μας δεν διεκδικεί το μονοπώλιο της εξουσίας. Διεκδικεί τη λύση των προβλημάτων προς την κατεύθυνση του συμφέροντος τουλάχιστον των περισσότερων. Οι σκληροί πολιτικοί ανταγωνισμοί είναι υποκατάστατο πολεμικής σύγκρουσης. Προφανώς κρίνουμε τη δημοτική αρχή και επικρίνουμε τις ανεπάρκειές της, την αλαζονεία της εξουσίας, το πελατειακό σύστημα διακυβέρνησης, την αναποτελεσματικότητα, την αδιαφορία. Χωρίς όμως ένα θετικό αντιστάθμισμα με τις σαφείς δεσμεύσεις μας που μπορούν να υλοποιηθούν, ο κριτικός λόγος δεν είναι παρά μια αέναη περιστροφή στο κενό», ανέφερε.

 

Οι προγραμματικές θέσεις

Συνεχίζοντας έκανε μία συνοπτική αναφορά στις προγραμματικές θέσεις της παράταξης, μία προγραμματική πρόταση, αποτέλεσμα, όπως είπε, συνεχούς διαβούλευσης στις επαφές με τους πολίτες σε κάθε γωνιά του δήμου.

Αποδείξαμε με αυτόν τον τρόπο ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση η σύνθεση των απόψεων και η συναινετική διάθεση αποτελούν ισχυρές προωθητικές δυνάμεις για τη λύση των προβλημάτων. 

Ο στόχος της παράταξής μας είναι να ανιχνεύσουμε ως που και πως μπορεί να πάει ο δήμος. Το καίριο δίλημμα σε αυτές τις εκλογές είναι: θα αφήσουμε την πόλη στον κατηφορικό δρόμο που άκρη δεν έχει με την κυριαρχία του ρουσφετιού, των εκβιασμών, των άμεσων αναθέσεων ή θα ξεκινήσουμε μία πανστρατιά αλλαγών που θα ανακόψουν αυτή την πορεία;

Έχουμε πρόταση για το Γιαννιώτικο Σαλόνι που ρημάζει. Θέλουμε να αποτελέσει ένα πολυθεματικό πάρκο που θα υιοθετηθεί από τους πολίτες.

Έχουμε πρόταση για το Άσυλο Ανιάτων που αποτελεί μία εστία ρύπανσης. Θέλουμε να μετατραπεί σε ένα πολυδύναμο κέντρο που θα παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες.

Κουραστήκαμε να ακούμε για την ανάπλαση στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Προτείνουμε με λίγα χρήματα συγκεκριμένες παρεμβάσεις για να πάρει και πάλι ζωή.

Καταθέσαμε πρόταση για το Άλσος. Μαζί με τους κατοίκους μπορούμε να προχωρήσουμε στην αναβάθμισή του.

Μιλήσαμε για την ΔΕΥΑΙ. Ξέρουμε πως θα την κάνουμε μία επιχείρηση βιώσιμη, που θα προσφέρει φτηνότερο νερό και θα εξυπηρετεί τον πολίτη.

Ξέρουμε πως θα πετύχουμε την προγραμματισμένη εξωστρέφεια. Κι αυτό θα φέρει περισσότερους τουρίστες, περισσότερα χρήματα στην τοπική αγορά, περισσότερες θέσεις εργασίας.

Θέτουμε ψηλά στις προτεραιότητές μας την στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και την συμβολή του δήμου στη δημιουργία ενός ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος», σημείωσε.

 

Άμεσοι στόχοι

Ο υποψήφιος δήμαρχος έκανε μνεία στη συνεργασία με το σύνολο των τοπικών φορέων, την κυβέρνηση και τα κόμματα, ώστε να συνυπογράψουν ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης και αλληλοεκτίμησης.

Οριοθέτησε στη συνέχεια κάποιες από τις άμεσες παρεμβάσεις που μπορούν, όπως είπε, να αλλάξουν το προφίλ της καθημερινότητας των πολιτών.

«Η καθαριότητα του δήμου πρέπει να καταστεί μέριμνα όχι μόνο των υπευθύνων αλλά και καθημερινή φροντίδα όλων μας.

Αν δρομολογήσουμε εξελίξεις που θα αναβαθμίσουν τη λίμνη και τον χώρο γύρω από αυτή σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. 

Αν σχεδιάσουμε τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος σε βάθος χρόνου. 

Πρωταρχικό μας μέλημα και φροντίδα που θα αποτελέσει και άμεση προτεραιότητά μας με την ανάληψη των καθηκόντων μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών σε όλη την έκταση του δήμου με έμφαση στις γειτονιές της πόλης κα τις κοινότητες. Ιεραρχώντας και θέτοντας προτεραιότητες ανάλογα με τις ανάγκες. Θα εργαστούμε για την προοδευτική βελτίωση της καθαριότητας κα του φωτισμού, για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και των πεζοδρομίων, για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων σε συνεργασία με τους πολίτες και φορείς. Σε άμεση συνάρτηση με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής είναι και η εξυγίανση και ο εκσυγχρονισμός των δομών του δήμου».

Μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Ελισάφ παρουσιάστηκε το σύνολο των υποψηφίων συμβούλων της παράταξης, ενώ ακολούθησε συναυλία με τον επίσης υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Γ. Γάκη και τους Troublemakers.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ