Επικαιρότητα

Με εκπλήξεις η κάλπη για το δημοτικό συμβούλιο

Off

Σημαντικές εκπλήξεις που αφορούν σε πρόσωπα που εκλέγονται και σε πρόσωπα που δεν επανεκλέγονται απέφερε η ολοκλήρωση της καταμέτρησης για τη σταυροδοσία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με τις παρατάξεις στο δήμο Ιωαννιτών.

Ίσως η πιο ηχηρή απουσία από την σημερινή δημοτική αρχή για το νέο δημοτικό συμβούλιο είναι αυτή του νυν προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Κ. Γκόγκου που «πλήρωσε» το νέο σύστημα της απλής αναλογικής και παρότι η παράταξη βρέθηκε στην πρώτη θέση στην Ενότητα Περάματος, οι έδρες κατανέμονται στις παρατάξεις της Τατ. Καλογιάννη και του Ν. Γκόντα αντίστοιχα.

Η παράταξη Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα εκλέγει 14 δημοτικούς συμβούλους που είναι από το κεντρικό ψηφοδέλτιο οι: Θωμάς Γιωτίτσας, Γ. Λιόντος, Στέφανος Ζούμπας, Στέφανος Σίντος, Σοφία Μαρκούλα, Βάσω Μέγα, Βούλα Τσίλη, Γωγώ Γιώτη και Φίλιππος Τσουμάνης.

Σε περίπτωση μη εκλογής του Θ. Μπέγκα ως δημάρχου, τότε αυτός καταλαμβάνει θέση δημοτικού συμβούλου αντί του τελευταίου στη λίστα Φ. Τσουμάνη. Επίσης εκλέγονται στην Ενότητα Παμβώτιδας οι Γ. Βίνης και Αλεξάνδρα Μπέγκα, στην Ενότητα Ανατολής ο Ηλ. Αρλέτος και ο Μ. Χρυσοστόμου και στην Ενότητα Μπιζανίου ο Δημ. Νάστος.

Από την σημερινή δημοτική πλειοψηφία μένουν εκτός του νέου δημοτικού συμβουλίου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Παπαδιώτης, ο Δ. Κατηρτσίδης, ο Ν. Σαρακατσάνος, η Αλ. Βακαλοπούλου, ο Λευτ. Δοβανάς, η Ελ. Βασιλείου, ο Κ. Γκέκας και ο Χαρ. Μπρέχας.

 

Οι σύμβουλοι 

των άλλων παρατάξεων

Η παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή» εκλέγει 11 δημοτικούς συμβούλους που είναι η Νατάσα Τύρου – Ούζα, Φώτης Βάββας, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Ευάγγελος Πήχας, Ελένη Ακονίδου, Βασίλης Ζωγράφος, Ιωάννης Λυκογιώργος και Γιώργος Λώλης.

Σε περίπτωση μη εκλογής του Μ. Ελισάφ ως δημάρχου, τότε καταλαμβάνει θέση δημοτικού συμβούλου αντί του Γ. Λώλη.

Επίσης με την παράταξη εκλέγονται στην Ανατολή ο Γιώργος Αρλέτος, στην Παμβώτιδα ο Ιωάννης Τσίμαρης και στο Νησί ο Νίκος Σιορόκας.

Από την παράταξη Ιωάννινα 2023 εκλέγεται η επικεφαλής Τατ. Καλογιάννη και ακόμη ο Βασίλης Κοσμάς, ο Ιωάννης Αϊβατίδης, ο Σπύρος Γκίζας και ο Στάθης Σιούτης.

Επίσης η παράταξη εκλέγει στην Ανατολή τον Αριστείδη Παππά, στο Μπιζάνι τον Βασίλη Αργύρη, στο Πέραμα τον Γιώργο Λαδιά και στην Παμβώτιδα τον Φίλιππο Ευαγγέλου.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία εκλέγει τον Ν. Γκόντα, τον Νίκο Τσόλη και τον Β. Βλέτσα από το κεντρικό ψηφοδέλτιο, τον Στέφανο Μάντζιο στην Ανατολή και την Γιαννούλα Μαμακή – Αθανασίου στο Πέραμα.

Οι Πολίτες για την Ανατροπή εκλέγουν τον Λάζαρο Νάτση και τον Βλάση Παπαχρήστο, η παράταξη Γιάννενα Τώρα τον Άρη Μπαρτζώκα και τον Δημήτρη Πάνου και η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου συμπληρώνεται από την Όλυ Τσουμάνη και το Χρήστο Πατσούρα από τη Λαϊκή Συσπείρωση και την Αριστερή Παρέμβαση αντίστοιχα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου