Πολιτισμός

Εγκαινιάστηκε η αναδρομική έκθεση του Σπύρου Παπασπύρου

Off

Η αναδρομική έκθεση του εικαστικού Σπύρου Παπασπύρου, με τίτλο «Έγχρωμες Επιφάνειες Άυλοι Χώροι», εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τρίτης στην αίθουσα τέχνης «Τεχνοχώρος», στην οποία θα φιλοξενείται μέχρι τις 17 Ιουνίου. Στην έκθεση δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να απολαύσει έργα του Σπύρου Παπασπύρου, από την πρώτη σύνθεση του 1973 μέχρι σήμερα, μια εικαστική πορεία 46 περίπου χρόνων.

Αφορμή για την έκθεση στάθηκε η συμμετοχή του Γιαννιώτη εικαστικού σε μια ομαδική έκθεση στη Θεσσαλονίκη, όπου μετέφερε με μεταξοτυπία σε πλεξιγκλάς ένα έργο που είχε φτιάξει το 1977 στη Φλωρεντία με ακριλικό. Ως επακόλουθο συνέχισε να δουλεύει πάνω σε παλιά έργα του, που από τα περισσότερα σωζόταν μόνο κάποια προσχέδια και φωτογραφίες, μεταφέροντας τα με μεταξοτυπία σε χαρτί ή πλεξιγκλάς. 

Ο Σπύρος Παπασπύρου γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1954 στα Ιωάννινα. Σπούδασε στον «Α.Τ.Ο.» (Σχολές Δοξιάδη) Συντήρηση – Αντιγραφή Έργων Τέχνης (1973 – 1975). Από το 1975 έως το 1980 σπούδασε Restauro στο Universita Internazionale del Arte της Φλωρεντίας και Ζωγραφική στην Accademia di Belle Arte στο εργαστήριο του pr. Ciulietti (1935 – 2003). Δίδαξε σε Γυμνάσια και λύκεια, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στη Ζ.Π.Α. Ιωαννίνων στην Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς και στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Με απόσπαση εργάστηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ως καλλιτεχνικός υπεύθυνος εκδόσεων. Έχει οργανώσει μία ατομική έκθεση και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Ζει στην Αθήνα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ