Επικαιρότητα

«Ποδαρικό» στις πανελλήνιες με τη Δημοκρατία

Off

Για την σχέση της δημοκρατίας και των νέων κλήθηκαν να αναπτύξουν τις σκέψεις τους οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων από τα Γενικά Λύκεια κατά τη χθεσινή, πρώτη ημέρα των εξεταζόμενων μαθημάτων, που παραδοσιακά ξεκινούν με τα Νέα Ελληνικά και την έκθεση.

Στους εξεταζόμενους δόθηκε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Ιταλού φιλοσόφου και πολιτικού επιστήμονα Νορμπέρτο Μπόμπιο με τίτλο «Το μέλλον της δημοκρατίας» στο οποίο αναλύονται τα ιδανικά που χαρακτηρίζουν τους ενεργούς πολίτες.

Σε ένα από τα εξεταστικά κέντρα της πόλης των Ιωαννίνων, στο 2ο Λύκειο η πλειονότητα των υποψηφίων αμέσως μετά το τέλος των εξετάσεων εμφανίστηκε ικανοποιημένη από  την επίδοσή της.

Σχεδόν όλοι τόνισαν ότι περίμεναν και για λόγους που έχουν να κάνουν με την πολιτική συγκυρία και την επικαιρότητα, ένα αντίστοιχο θέμα και γι’ αυτό υπήρχε και η ανάλογη προετοιμασία και από το σχολείο αλλά και από τα φροντιστήρια.

Το άγχος εξακολουθεί βέβαια να παίζει καθοριστικό ρόλο για αρκετούς υποψηφίους, όμως η διαχείρισή του σε συνδυασμό με την καλή προετοιμασία αποτελούν εχέγγυα επιτυχίας.

Στα Γιάννενα όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Περιφερειακή και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την Δευτέρα 10 Ιουνίου οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων θα εξεταστούν στα αρχαία ελληνικά και τα μαθηματικά.

 

Ευχές προς τους υποψήφιους 

των Πανελλαδικών 

 

Τις δικές της ευχές για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία.

«Μια πρώτη μάχη για την αλλαγή βαθμίδας γνώσεων δίνουν αυτές τις μέρες χιλιάδες ελληνόπουλα συμπεριλαμβανομένων και των ηπειρωτόπουλων. Ο μόχθος μαθητών, δασκάλων, γονιών δοκιμάζεται και σε αυτές τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Και σε αυτές τις στιγμές τα εφόδια πρέπει να είναι οι γνώσεις και η αισιοδοξία. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια ευκαιρία για τα νέα παιδιά να αλλάξουν επίπεδο σπουδών χωρίς όμως να είναι η τελευταία. Ας έχουν στο νου τους οι νέοι ότι το μεγαλύτερό τους εφόδιο είναι η νιότης της και με αυτή θα κατακτήσουν το μέλλον τους. Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Ν. Γκόντας και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης εύχονται καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που διαγωνίζονται», καταλήγει η ανακοίνωση.

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου