Τελευταία Νέα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Πλεονεκτήματα και αδυναμίες των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων
15 αιτήσεις το ελάχιστο για να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός
«Στενεύει» η είσοδος τη νέα χρονιά στα πανεπιστήμια
Εκδηλώσεις για την επέτειο των Μαχών Γριμπόβου
Η Περιφερειακή Αρχή για την παραπομπή στο Πειθαρχικό
Ένα «εξάγιο» από την Καστρίτσα και ένα νόμισμα για τη Δωδώνη
ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ Άνοιξε η πλατφόρμα για ενίσχυση στους παραγωγούς Κλημεντίνης
Οδός Χαρ. Τρικούπη αναβαθμισμένη και φιλική στους πεζούς
Μία διεθνής ημέρα για τη «Δύναμη των Μουσείων»
Στη διεθνή έκθεση Freskon ο Δήμος Αρταίων
20 – 23 ΜΑΪΟΥ Χρώματα και μουσική με δράσεις της ομάδας Goodness Tour
Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε ζητεί Μηχανικούς για τα τμήματα παραγωγής και συντήρησης στα Ιωάννινα
Υπάρχει θέμα Μεταξά στον ΠΑΣ;
Δημιουργείται Κέντρο για τα αγγειακά εγκεφαλικά
Τρίτη 17 Μαΐου 2022 11:26
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιουνίου 2019
Πολιτικό Ρεπορτάζ

Με όλες του τις δυνάμεις στη μάχη των εκλογών

Off

Με όλες του τις δυνάμεις πέφτει στη μάχη των εκλογών το Κίνημα Αλλαγής στα Ιωάννινα με το ψηφοδέλτιό του να είναι έτοιμο από την Τετάρτη το απόγευμα οπότε και ανακοινώθηκε. Το μεγαλύτερο τμήμα του ήταν ήδη γνωστό και ανακοινώθηκαν οι νέες υποψηφιότητες, και συνολικά υποψήφιοι θα είναι οι: 

Κώστας Γάτσιος, Σ. Ζαρπαλάς, Μαργαρίτα Ζήκου, Μιχάλης Κασσής, Θανάσης Μανταλόβας, Βάνα Μπάρμπα και Κατερίνα Σαραντοπούλου.

Ο αναπληρωτής γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων Μάριος Βαβάτσικος με δηλώσεις του τόνισε ότι στόχος είναι να αυξηθεί το ποσοστό του κόμματος: «Επιτυχία θα είναι να πετύχουμε διψήφιο νούμερο και να επιστρέψουν πολίτες που χρόνια στήριζαν το ΠΑΣΟΚ και ανήκαν σε αυτό» τόνισε.  Σημείωσε ακόμα ότι υπάρχει πιθανότητα για περιοδεία στην Ήπειρο από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

 

Οι πρώτες αντιδράσεις

Στο μεταξύ έγιναν και οι πρώτες ανακοινώσεις από υποψηφίους.

Ο Κωνσταντίνος Γάτσιος τονίζει: «Η συμμετοχή μου στο εκλογικό ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή. Μου δημιουργεί, όμως, μία ακόμη μεγαλύτερη υποχρέωση, τόσο απέναντι στους συντρόφους και συναγωνιστές μου στο Κίνημα, όσο και απέναντι στους πολίτες και στους ψηφοφόρους των Γιαννίνων: να ανταποκριθώ κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προσδοκίες τους και να συμβάλλω με το μέγιστο των δυνάμεών μου στην προσπάθεια που όλοι οφείλουμε να καταβάλουμε για την ανάταξη και την ανόρθωση της πατρίδας μας».

«Όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι οι επικείμενες εκλογές είναι πραγματικά από τις πιο κρίσιμες στη νεώτερη ελληνική ιστορία. Δεν έχουμε εξέλθει από την περιοχή της κρίσης και δεν έχουμε διασφαλίσει την περαιτέρω πορεία της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Τα διαρθρωτικά προβλήματα που δημιούργησαν τις κακουχίες και τις δοκιμασίες των προηγούμενων ετών, την ανεργία και τη φτώχεια των συμπολιτών μας, την ματαίωση των ονείρων των παιδιών μας, συνεχίζουν να υπάρχουν και να υπονομεύουν τα θεμέλια της χώρας μας. Για να τα αντιμετωπίσει και να τα ξεπεράσει η χώρα μας και για να εισέλθει σε μία καινούργια πορεία ανάπτυξης και ευημερίας, απαιτούνται τολμηρές και θαρραλέες πολιτικές λύσεις και πράξεις. Χρειάζεται αλήθεια και ειλικρίνεια, γιατί η δημαγωγία και η παραπλάνηση του λαού από τον παλιό πολιτικό κόσμο είναι αυτά που έφεραν την καταστροφή», προσθέτει.

«Να γίνουμε η δύναμη αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος μας»

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου στον Δήμο Ιωαννιτών υπέβαλε χτες ο υποψήφιος, Θανάσης Μανταλόβας, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

«Από το 2011 έως σήμερα είχα την τιμή να είμαι για δύο θητείες συμμέτοχος και συνδιαμορφωτής της πολιτικής δύο δημοτικών αρχών στον Δήμο Ιωαννιτών.

8,5 χρόνια έδωσα ένα καθημερινό αγώνα: 

•για την οριστική επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων ως Πρόεδρος του ΣΥΔΛΙ.

•για την οικονομική εξυγίανση του Δήμου, ως αντιδήμαρχος Οικονομικών

•για τον προγραμματισμό, προετοιμασία και υλοποίηση του μεγαλύτερου επενδυτικού προγράμματος έργων που είχε ποτέ ο Δήμος μας, ως αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης

Από αύριο θα δώσω ένα δικό μου αγώνα για την επικράτηση των προοδευτικών ιδεών, των πολιτικών που ενώνουν και δεν διχάζουν, των δυνάμεων που έχουν στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον, στα παιδιά μας».

Τέλος ο Σωτήρης Ζαρπαλάς ανακοίνωσε ότι το  πολιτικό  γραφείο  του στεγάζεται στην οδό Ναπ. Ζέρβα 2 (Α' όροφος  Γραφείο 19) και  θα  λειτουργεί από σήμερα.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου