Τελευταία Νέα

Δωμάτιο στις Εστίες… για δύο χρόνια
Τη νέα νομοθεσία αξιοποιεί ο Δήμος για την Κυρά Φροσύνη
Συνεχίζονται οι απόπειρες εξαπάτησης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου
H Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε βιομηχανία και λιανεμπόριο
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΟΠΗΣ ΤΖΟΥΦΗ Άμεση επίλυση των προβλημάτων των σχολικών τροχονόμων
Πρωτοβουλίες για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων
ENERGEAN Η Carlyle εξαγοράζει τo χαρτοφυλάκιο σε Αίγυπτο, Ιταλία και Κροατία
Πάνω από 13.000 εγγραφές και 5.461 συνεντεύξεις
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΓΚΑΝΗ Έκθεση Ευρωπαϊκών μεταλλίων και παρασήμων
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Προχωράνε οι εργασίες στο Κέντρο για το Παιδί
Χωρίς νερό τα ψηλά σημεία του Κατσικά και της Ανατολής
29 ΙΟΥΝΙΟΥ Συναυλία της χορωδίας Bellevue Presbyterian Church Sanctuary Chorus
Μήνυμα αλληλεγγύης από το Φεστιβάλ «Το Κοινό μας Σπίτι»
Οι παλιές ανάγκες, τα μεγάλα έργα και η παραίτηση από τον σχεδιασμό
Τα του Καίσαρος…
Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 10:14
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιουνίου 2019
Επικαιρότητα

Θ. ΜΠΕΓΚΑΣ – Να μην αλλάξει το ωράριο παραλαβής της ανακύκλωσης

Off

Τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί με την απόφαση της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. να αλλάξει το ωράριο παραλαβής ανακυκλώσιμων υλικών εξηγεί σε επιστολή που έστειλε χτες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Όπως αναφέρει, η Ε.Ε.Α.Α. ενημέρωσε τον Δήμο ότι το νέο ωράριο παραλαβής υλικού στο ΚΔΑΥ θα περιορίζεται μόνο από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 7π.μ. – 1μ.μ, καλώντας τον Δήμο να αναπροσαρμόσει τα δρομολόγια της υπηρεσίας καθαριότητας.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος τονίζει αρχικά ότι το συγκεκριμένο ωράριο δεν επαρκεί για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του Δήμου καθώς η συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους γίνεται με τέσσερα πληρώματα που δουλεύουν σε δύο βάρδιες, πρωινή και νυχτερινή, τα οποία χρησιμοποιούν συνήθως τρία οχήματα και τέταρτο όταν παραστεί ανάγκη, ενώ σε καθημερινή βάση χρησιμοποιείται το ίδιο απορριμματοφόρο όχημα πρωί βράδυ που σημαίνει ότι στο τέλος της κάθε βάρδιας θα πρέπει να έχει εκκενωθεί υποχρεωτικά.  Ο κ. Μπέγκας σημειώνει επίσης ότι οι κάδοι που έχουν τοποθετηθεί στο Δήμο Ιωαννιτών ξεπερνάνε τους 1.700, ενώ ο προγραμματισμός που υπάρχει είναι το πρωί να συλλέγονται οι κάδοι στις κοινότητες και τις περιφερειακές γειτονιές των Ιωαννίνων και το βράδυ να συλλέγεται το κέντρο της πόλης και οι εμπορικοί δρόμοι. 

Η πρωινή βάρδια μάλιστα λειτουργεί 5-6 ημέρες εβδομαδιαίως (5:00-11:24), ενώ η νυχτερινή 6-7 ημέρες εβδομαδιαίως (22:00-04:24). «Οποιοσδήποτε περιορισμός στις ώρες παραλαβής των φορτίων των μπλε κάδων με ανάλογη αναπροσαρμογή των δρομολογίων θα έχει συνέπεια την συλλογή κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, άρα και κυκλοφοριακή συμφόρηση και τη διακοπή της συλλογής τα Σαββατοκύριακα. Γνωρίζετε άλλωστε ότι ο παραγόμενος όγκος ανακυκλώσιμων στο Δήμο είναι τέτοιος που είναι πρακτικά αδύνατο να μην υπάρχει αποκομιδή, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Αποτέλεσμα του περιορισμού θα είναι η συσσώρευση ανακυκλώσιμων (χαρτόνια και πλαστικά) στους εμπορικούς δρόμους, γύρω από τους μπλε κάδους, έξω από τους υπόγειους κλπ, η παραμονή τους στα πεζοδρόμια για τρεις σχεδόν ημέρες (Παρασκευή πρωί μέχρι Δευτέρα πρωί) και αχρήστευση τόνων υλικού προς ανακύκλωση», καταλήγει στην επιστολή του ο Δήμαρχος, ζητώντας την εξαίρεση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου από τον περιορισμό του νέου ωραρίου παραλαβής φορτίων από την Ε.Ε.Α.Α.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ