Επικαιρότητα

Από τη Δικαιοσύνη στην ασφάλεια των πολιτών

Off

Για τη Δικαιοσύνη και την ασφάλεια των πολιτών, συζήτησε η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Τσολάκη σε επισκέψεις που είχε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων.

Στη συνάντηση της κας Τσολάκη με την Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου, της τέθηκε και το ζήτημα της πρόσβασης των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., στη νομική βάση δεδομένων «Nomos», ώστε οι αξιωματικοί να έχουν μια σημαντική βοήθεια κατά την άσκηση των προανακριτικών τους καθηκόντων και όχι μόνο. Η κα. Τσολάκη, και με την επαγγελματική της ιδιότητα, ως νομικός, συνεργάστηκε άμεσα με την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Μαρία Νάκα και λίγη ώρα μετά, βρέθηκε η «χρυσή τομή», ώστε από το επόμενο κιόλας διάστημα η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου, να έχει πρόσβαση στη βάση δεδομένων. Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων η κα. Τσολάκη, συζήτησε για τα θέματα που απασχολούν τους δικηγόρους, όλης της χώρας, μεταξύ των οποίων το ζήτημα του νέου Ποινικού Κώδικα, αλλά και θέματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία των Δικαστηρίων και της απονομής Δικαιοσύνης. Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, συναντήθηκε διαδοχικά με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων, την Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου και τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Αστυνομίας Ηπείρου, Κώστα Σκούμα. 

Στη συνάντησή της με το Δ.Σ. της ΕΑΥΝΙ, συζήτησε εκτενώς το θέμα της αναβάθμισης του ρόλου του αστυνομικού, την θέσπιση του επιδόματος παραμεθορίου, και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, ενώ με το Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου, η κα. Τσολάκη ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που άπτονται των αξιωματικών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, με κορυφαίο ζήτημα την πρόωρη αποστράτευση των Αξιωματικών μετά τις κρίσεις τους, που ισοδυναμεί με απόλυση, με δυσμενείς επιπτώσεις για την οικογενειακή και οικονομική κατάσταση των αξιωματικών.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ