Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 05:52
Τελευταία Ενημέρωση: 11 Δεκεμβρίου 2014
Ήπειρος

Βαριές καταδίκες για την απαγωγή

Off

Ικανοποιημένες έμειναν από την απόφαση του δικαστηρίου, που κλήθηκε να δικάσει σε δεύτερο βαθμό την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής της Σοφίας Γκόντα και οι δύο πλευρές, τόσο της υπεράσπισης, όσο και της πολιτικής αγωγής. 
Το δικαστήριο ολοκλήρωσε την ακροαματική διαδικασία σε δεύτερο βαθμό, συζητώντας επί των εφέσεων που είχαν υποβληθεί και επέβαλε την ποινή της κάθειρξης 17 ετών κατά συγχώνευση στον πρώτο κατηγορούμενο και την ποινή των 13 ετών και 8 μηνών κάθειρξης, επίσης κατά συγχώνευση στους άλλους δύο κατηγορούμενους.
Σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση οι ποινές είναι μειωμένες, ενώ δεν αναγνωρίστηκε σε κανέναν εκ των τριών κατηγορουμένων κάποιο επιπλέον ελαφρυντικό. Για τον έναν μάλιστα εκ των τριών κατηγορουμένων το δικαστήριο επέβαλε επιπλέον και την ποινή της ισόβιας απέλασης, μετά την έκτιση της ποινής του.

Πολιτική διάσταση
Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και στις δηλώσεις του Ν. Γκόντα, αλλά και της Κατ. Χαρίση, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, ανέκυψε εκ νέου και η πολιτική διάσταση την οποία προσέδωσε ο πρώτος, εμπλέκοντας την συνάδελφό του και την ανάληψη της υπεράσπισης από μέρους της, με την περίοδο της δημαρχιακής θητείας του συζύγου της Φ. Φίλιου.
«Ηθικοί αυτουργοί είναι όσοι έβαλαν στο νοσηρό μυαλό των εγκληματικών φυσιογνωμιών πράγματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Για την οικογένειά μου δεν έχει τελειώσει η διαλεύκανση της υπόθεσης. Η δήλωση ενός κατηγορουμένου, ότι «άλλοι μας έβαλαν το ποδήλατο και εμείς απλώς το καβαλήσαμε» και το γεγονός ότι για την υπεράσπιση του ενός, η εξουσιοδότηση δόθηκε στην κα Χαρίση από τις φυλακές Λάρισας όπου ήταν κρατούμενος, στο φαξ του γραφείου Δημάρχου, είναι μία διαδικασία την οποία έχουμε ζητήσει να ολοκληρωθεί για την απόλυτη διαλεύκανση», σημείωσε ο κ. Γκόντας.
Αμέσως μετά η κα Χαρίση εξέφρασε τη λύπη της για την αναφορά του κ. Γκόντα σε συναδέλφους, τονίζοντας: «Εγώ ζήτησα να έρθει σε αυτό το νούμερο το φαξ γιατί δε λειτουργούσε το φαξ στο γραφείο μου. Είναι λυπηρό να αναφέρεται ο κ. Γκόντας σε συναδέλφους, γιατί το όνομά του ως δικηγόρος της ποινικής δικηγορίας είχε αναφερθεί και σε τηλεοπτική εκπομπή του κ. Τριανταφυλλόπουλου, για την υπεράσπιση εμπόρου ναρκωτικών.
Επίσης γνωρίζει ότι αναλαμβάνουμε ό,τι υπόθεση μας έρχεται. Οι ποινικοί δικηγόροι δεν υπερασπιζόμαστε τους καλύτερους, αλλά το δικαίωμα του καθενός να έχει λόγο στο δικαστήριο. Σήμερα η δικαιοσύνη μίλησε πραγματικά», τόνισε η κα Χαρίση.

Διαφορετική οπτική
Ο κ. Γκόντας σημείωσε επίσης, ότι η ελληνική δικαιοσύνη καταδίκασε για δεύτερη φορά ομόφωνα τους τρεις κατηγορούμενους και ευχήθηκε ώστε την κατάσταση που βίωσε η οικογένειά του, να μην τη βιώσει καμία άλλη. «Απευθύνομαι στα νέα παιδιά που κάνουν χρήση του Facebook. Ποτέ να μη μιλούν με αγνώστους, αλλά να δείχνουν μεγάλη προσοχή, γιατί από εκεί μπορούν να ξεκινήσουν μεγάλα κακά. Τέτοιο περιστατικό στην περιοχή μας είχε να συμβεί από την εποχή των Ρεντζαίων», τόνισε, για να ευχαριστήσει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. που είχε διαλευκάνει την υπόθεση.
Η κα Χαρίση από την άλλη και ο συνάδελφός της Παναγιώτης Βλάσσης εξέφρασαν την ικανοποίηση της υπεράσπισης για την απόφαση του δικαστηρίου, όπως και τη βεβαιότητά τους ότι οι τρεις κατηγορούμενοι θα επανενταχθούν μετά την έκτιση της ποινής τους, ομαλά στο κοινωνικό σύνολο.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ