Τελευταία Νέα

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 11:17
Τελευταία Ενημέρωση: 11 Δεκεμβρίου 2014
Χωρίς κατηγορία

3.000 Γιαννιώτες για ένα ελάχιστο εισόδημα

Off

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος ηλεκτρονικός έλεγχος των αιτήσεων που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά από ενδιαφερόμενους για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο Δήμο Ιωαννιτών. 
Η προϊσταμένη του Δήμου Ιωαννιτών Ρ. Ζηκίδου ανακοίνωσε τα αριθμητικά στοιχεία έπειτα από το πρώτο 15νθήμερο από την έναρξη της διαδικασίας, κατά το οποίο υποβλήθηκαν 2.560 αιτήσεις που αφορούν 2.997 άτομα. Από το σύνολο των αιτήσεων αυτών έχει ολοκληρωθεί ο αρχικός έλεγχος για τους 2.150 δικαιούχους και αναμένεται από σήμερα η αποστολή των ονομαστικών πινάκων από το Υπουργείο Εργασίας. Η διαδικασία θα συνεχιστεί με τον έλεγχο και τη διασταύρωση των στοιχείων από την Υπηρεσία. 
Τα προβλήματα που προέκυψαν από την αρχή της διαδικασίας λόγω του δύσκαμπτου συστήματος αντιμετωπίστηκαν στη συνέχεια και πλέον η διαδικασία έχει ομαλοποιηθεί.
Η χρονική διάρκεια για την υποβολή των αιτήσεων για το πρώτο δίμηνο λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, ωστόσο η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι το Μάιο του 2015. Με δεδομένα τα προβλήματα και ως προς την ενημέρωση των πολιτών αλλά και τα τεχνικά ζητήματα, η κα Ζηκίδου τόνισε πως μέχρι το τέλος Μαΐου που ολοκληρώνεται η διαδικασία, ο αριθμός των αιτήσεων υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει τις 8.000, αριθμός που είχε εκτιμηθεί αρχικά με την ένταξη του Δήμου Ιωαννιτών στο αντίστοιχο πρόγραμμα.

Οι φιλοξενούμενοι
Μία σημαντική ωστόσο παράλειψη του προγράμματος, η οποία προέκυψε στην πορεία σύμφωνα με την κα Ζηκίδου, αναφέρεται στην πρόβλεψη που αφορά τα άτομα που φιλοξενούνται από την οικογένειά τους ή συγγενικά τους πρόσωπα. Για τις περιπτώσεις αυτές, αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα ληφθεί υπόψιν το ατομικό τους εισόδημα, στην πορεία όμως αυτό άλλαξε και λαμβάνεται υπόψη το οικογενειακό εισόδημα. «Θεωρούμε πως πρέπει να είναι και αυτοί δικαιούχοι και θα πρέπει να ενταχθούν και στο πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία πρόκειται για άνεργους πτυχιούχους ή νέους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν κανένα εισόδημα και φιλοξενούνται στις οικογένειές τους. Αυτές τις κατηγορίες θα πρέπει να στηρίξει το πρόγραμμα», σημείωσε η κα Ζηκίδου που ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία θα αποστείλει σχετικό υπόμνημα στο Υπουργείο Εργασίας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ