Επικαιρότητα

Σε… διακοπές η υπηρεσία καθαριότητας

Off

Το βασικότερο ζήτημα, διαχρονικά, σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζεται στην πόλη και το οποίο έχουμε αναδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, είναι η νοοτροπία των πολιτών, που δε διακατέχονται από περιβαλλοντική συνείδηση. Επίσης όμως, αυτό που ισχύει, είναι ότι η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ιωαννιτών υπολειτουργεί (στην καλύτερη περίπτωση).

Μπορεί να υπάρχουν πολλές δικαιολογίες και επιχειρήματα, όπως για παράδειγμα οι ελλείψεις προσωπικού την περίοδο των καλοκαιρινών αδειών, όμως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις εικόνες που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του epirusonline.

Η πολυθρόνα στην οδό Βηλαρά που κάποιος ανόητος συμπολίτης κατέβασε νυχτερινές ώρες και την παράτησε δίπλα στον κάδο απορριμμάτων βρίσκεται στην ίδια θέση εδώ και 15 ημέρες. Από τον κεντρικότατο δρόμο η αποκομιδή γίνεται καθημερινά, ωστόσο δε βρέθηκε κανείς για να ενημερώσει την υπηρεσία, ώστε να γίνει η απομάκρυνση της πολυθρόνας, με το φορτηγό για το ογκώδη αντικείμενα.

Λιγότερες ημέρες αλλά μία εβδομάδα τουλάχιστον βρίσκονται στο ίδιο σημείο και τα άλλα σκουπίδια, ξύλινα ντουλάπια και ξύλινα φύλλα, στην οδό Κομνηνών, που έμειναν κι αυτά εκεί σαν ντεκόρ.

Η τρίτη φωτογραφία είναι τραβηγμένη απόγευμα Δευτέρας στην οδό Καραμανλή, όπου η αποκομιδή έγινε το Σάββατο το βράδυ και τα σκουπίδια περιμένουν τη… σειρά τους ένα 48ωρο αργότερα, το βράδυ της Δευτέρας. Οι διπλανοί κάδοι είχαν πολύ χειρότερη εικόνα, με τα σκουπίδια να έχουν βγει από τους κάδους και τις σακούλες απορριμμάτων, να έχουν γίνει «στόχος» των αδέσποτων.

Οι εικόνες αυτές πάντως δύο πράγματα μπορεί να δηλώνουν. Ή ότι η υπηρεσία για αντικειμενικούς λόγους αδυνατεί να κάνει το αυτονόητο, την αποκομιδή δηλαδή συμβατικών και ογκωδών σε εύλογους χρόνους ή ότι βρίσκεται σε… διακοπές.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου