Επικαιρότητα

Κλειδί οι συγκοινωνίες για τον ιαματικό τουρισμό

Off

Κομβικός είναι ο ρόλος της οδικής σύνδεσης για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Προς την κατεύθυνση αυτή έγινε ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της περιοχής Αμαράντου Κόνιτσας και την αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών τους, με την Περιφέρεια Ηπείρου να προχωρά στην πλήρη ανακατασκευή του οδικού δικτύου, ώστε να αρθεί και η συγκοινωνιακή απομόνωση της περιοχής.  

Συγκεκριμένα με απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή την Τετάρτη όταν και συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο του έργου (Εγνατία ΑΤΕΒΕ) για την εκτεταμένη βελτίωση της επαρχιακής οδού προς τον Αμάραντο, με προϋπολογισμό 2.680.000 ευρώ. 

Τον προηγούμενο μήνα αναδείχτηκε ανάδοχος και για ένα ακόμη τμήμα της συγκεκριμένης οδού, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

«Μέρα με την ημέρα κάνουμε πράξη τον σχεδιασμό μας για ανάδειξη και συνολική αναβάθμιση των περιοχών στις οποίες υπάρχουν ιαματικά λουτρά, που σήμερα παραμένουν αναξιοποίητα. Πρόκειται για έναν πλούτο, που θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν από το χέρι μας, προκειμένου να τον αξιοποιήσουμε προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών, αλλά και γενικότερα όσων έχουν ανάγκη ιαματικών λουτρών», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης. 

Η είσοδος 

Κόνιτσας

Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε ακόμα προσωρινό ανάδοχο (Εργοδομή Ηπείρου) και για το έργο «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου στο τμήμα 4η Επαρχιακή οδός – Αχερουσία – Εθν. Οδός 19 Αρχαγγέλου-Νεράιδας και ηλεκτροφωτισμός στη διασταύρωση με την Τ.Κ. Εκκλησιές»  Π.Ε. Πρέβεζας προϋπολογισμού 130. 000€.

Ενέκρινε ακόμα τη δημοπράτηση των έργων: 

– «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δ.Κ. Κόνιτσας Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 496.200€.

– «Ανάπλαση εισόδου Κόνιτσας (Α’ Φάση)» προϋπολογισμού 300.000 €.

– «Βελτίωση οδού πρόσβασης από Ανατολική σε γέφυρα Παπαστάθη» (Τσιμεντοστρώσεις, κατασκευή οχετών, διευθέτηση υδάτων» προϋπολογισμού 200. ­000 €. 

– «Διαγραμμίσεις -Αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 160.000 €.

Τέλος συγκροτήθηκαν οι επιτροπές διαγωνισμών για τα έργα της Π.Ε. Άρτας:

• «Συντήρηση – αποκατάσταση επαρχιακού πεδινού δικτύου Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 270.000 €.

• «Συντήρηση στραγγιστικών τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 150.000 €.

•  «Βελτίωση στραγγιστικών έργων ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 129.000 €.

• «Αποκατάσταση συνδετήριας οδού πρόσβασης παραγωγικών μονάδων με επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Τ.Κ. Νεοχωρίου Δήμου Νικολάου Σκουφά», προϋπολογισμού 100.000 €.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου