Ήπειρος

Στην εκκίνηση από καλύτερη θέση

Off

Σε καλύτερη μοίρα από άλλες περιφέρειες της χώρας, σε συγκεκριμένους τομείς όπως είναι το περιβάλλον και ειδικά τα αστικά απόβλητα, βρίσκεται η Περιφέρεια Ηπείρου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα.
Πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε και επίσημα το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, με τον Αλ. Καχριμάνη να αναφέρεται στο σχεδιασμό του, ο οποίος δε προβλέπει πολλά χρήματα για υποδομές, αλλά για να δώσει τη δυνατότητα σε όσους θελήσουν να ασχοληθούν με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.
«Επίσης, επιτέλους, ασχολείται πάρα πολύ μόνο με τις υποδομές που θα έχουν σχέση με το περιβάλλον και εκεί είμαστε πανέτοιμοι με  τις μελέτες που έχουμε  ώριμες  για όλα τα παράλια,  ώστε να   γίνουν παρεμβάσεις χρήσιμες για τον τουρισμό μας. Μας ενδιαφέρει να ακούσουμε προσεχώς και τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.  Σε όλα τα άλλα η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ετοιμαστεί με όλους τους φορείς, για να είναι ένα επιτυχημένο πρόγραμμα που θα δώσει διαφορετική βοήθεια στον τόπο από αυτή που δινόταν μέχρι σήμερα στις υποδομές".  

Αργεί η μελέτη 
για την Πολιτιστική Διαδρομή
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση που αφορούσε το έργο της Πολιτιστικής Διαδρομής  στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, ο Περιφερειάρχης είπε ότι υπάρχουν και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες που πρέπει να  εργαστούν για την προώθηση ων διαδικασιών. "Το μεγάλο θέμα που έχουμε εμείς- τόνισε-  είναι η αλλαγή όδευσης της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Πρέβεζας, μέσα από την Αρχαία Νικόπολη.  Υπήρχε μια εκκρεμότητα με την οριστική έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, αντιμετωπίστηκε και το έργο θα προχωρήσει άμεσα προς υλοποίηση. 
Για το Αρχαίο θέατρο Δωδώνης υπάρχουν συγκεκριμένες μελέτες και θα συνεχιστούν οι εργασίες. Στην Αρχαία Αμβρακία χρειάζεται μια συμπληρωματική μελέτη που θα γίνει από εθνικούς πόρους για τη στήριξη με μικροπασσάλους όλης της περιοχής, ενώ είναι έτοιμη η μελέτη στερέωσης του θεάτρου,  ενώ έχουν προχωρήσει αρκετά τα θέματα στα αρχαία θέατρα Νικόπολης, Κασσιώπης και Γιτάνων. 
Μετά είναι οι προσβάσεις για τις οποίες απαιτούνται μικρές μελέτες και μένει η μεγάλη δομή της σύνδεσης των θεάτρων και της προώθησης των τοπικών προϊόντων με ταυτότητα που θα αφορά τα πέντε θέατρα της Ηπείρου".

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ