Επικαιρότητα

Ενίσχυση σε δεύτερη φάση για το «Εξοικονομώ»

Off

Δύσκολα σε αυτή τη φάση θα ενισχυθεί ο προϋπολογισμός για το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ οίκον, που εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες για την Περιφέρεια Ηπείρου από το πρωί της Δευτέρας που άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων.

Στις 9.30 το βράδυ της Δευτέρας είχαν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες υποβολής 8.797 αιτήσεων για τις περιφέρειες Ηπείρου, Ανατολικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας.

Η ζήτηση ήταν και παραμένει τεράστια, ωστόσο όπως ανέφερε σε δηλώσεις του από τα Γιάννενα ο υπουργός Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης, το υπουργείο σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Ηπείρου εξετάζει μεν τη δυνατότητα αύξησης του προϋπολογισμού, αφού όμως ολοκληρωθεί αυτή η φάση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κ. Χατζηδάκης συζήτησε το θέμα με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη που τον ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει δεσμεύσει ποσό 10 εκ. ευρώ για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιριακού αποθέματος στην Ήπειρο.

Αυτό που εκκρεμεί είναι η υπογραφή της απόφασης από το υπουργείο, που θα αυξήσει τον προϋπολογισμό για την Ήπειρο κατά 10 εκ. ευρώ ενώ υπάρχει δυνατότητα σε επόμενη φάση το ποσό αυτό ακόμη και να διπλασιαστεί.

«Εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός του προγράμματος από την πρώτη ημέρα και είμαστε σε επαφή με την Περιφέρεια για να αυξηθεί το ποσό στην επόμενη φάση», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης που χαρακτήρισε ως ένα εξαιρετικά χρήσιμο και αποδοτικό πρόγραμμα το «Εξοικονομώ» που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2009 όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Ανάπτυξης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ