Επικαιρότητα

40 χρόνια προσφοράς από τη Μαιευτική Κλινική

Off

Μία βραδιά με πολύ κόσμο, αλλά και πολλές αναμνήσεις και εμπειρίες ήταν αυτή το Σάββατο το βράδυ για τα 40 χρόνια από την ίδρυση και τη λειτουργία της Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. 

Ο Καθηγητής Μηνάς Πασχόπουλος άνοιξε την τιμητική εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στους ανθρώπους που οραματίστηκαν και κατάφεραν να λειτουργήσουν την Κλινική με την παρουσία των τοπικών Αρχών ενώ έγινε και ένας απολογισμός της προσφοράς της κλινικής.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδονευρολογίας Μερόπη Τζούφη που συμμετείχε είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με συναδέλφους της από τον ιατρικό χώρο και να συνομιλήσει για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια για την σταθεροποίηση και περαιτέρω ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας, τόσο πανελλαδικά όσο και στα Ιωάννινα.

Στον χαιρετισμό της ανέφερε:  «Εδώ και 40 χρόνια, η Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική μετρά σημαντικά ποιοτικά και ποσοτικά επιτεύγματα, ωφελώντας πλήθος οικογενειών, εκπαιδεύοντας εκατοντάδες ειδικευόμενους γιατρούς και  χιλιάδες φοιτητές Ιατρικής και Νοσηλευτικής. Στο πλαίσιο αυτό, η κλινική έχει συμβάλλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας για τις γυναίκες της Ηπείρου, ενώ το επιστημονικό της προσωπικό έχει αξιόλογη συμβολή στην έρευνα, με διεθνείς διακρίσεις και άμεσο κοινωνικό αποτύπωμα. Ακόμα και κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, η κλινική συνέχισε να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες της. Σε αυτό συνέβαλλε η εξασφάλιση νέων θέσεων μελών ΔΕΠ, η βελτίωση των προγραμμάτων σπουδών για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και η αναβάθμιση των νοσηλευτικών σπουδών».

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ