Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 10:39
Τελευταία Ενημέρωση: 07 Ιανουαρίου 2015
Επικαιρότητα

Λιγότερα τα τροχαία και οι συλλήψεις τον Δεκέμβριο

Off

Καλύτερη ήταν η κατάσταση τον Δεκέμβριο του 2014 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013 για τα τροχαία ατυχήματα, στα όρια ευθύνης της Γεν. Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου σημειώθηκαν επτά τροχαία δυστυχήματα έναντι εννέα το 2013. Ειδικότερα, σημειώθηκαν ένα θανατηφόρο τροχαίο έναντι τεσσάρων, ένα τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό έναντι δύο και πέντε τροχαία με ελαφρύ τραυματισμό έναντι τριών το 2013.
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά δώδεκα παθόντες, όσοι και το 2013. Ειδικότερα καταγράφηκαν ένας νεκρός έναντι τεσσάρων, ένας  σοβαρά τραυματίας έναντι τριών και δέκα ελαφρά τραυματίες έναντι πέντε το 2013.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η οδήγηση σε κατάσταση μέθης, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση προτεραιότητας και οι κακές καιρικές συνθήκες.

Σκοτώνουν 
οι επικίνδυνες παραβάσεις
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά  (4.082) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του. 
Βεβαιώθηκαν :
• 637     για υπερβολική ταχύτητα. 
•   41     για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη). 
• 108     για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση. 
• 68     για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση. 
•   19     για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. 
•  4     για παραβίαση προτεραιότητας. 
• 20     για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. 
• 18     για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη. 
• 18    για αντικανονικό προσπέρασμα.
•  5    για αντικανονικούς ελιγμούς.
Σημειώνεται επίσης, ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (139) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα.

Λιγότερες και οι συλλήψεις
Επίσης όμως μειωμένος ήταν και ο αριθμός των συλλήψεων στην Ήπειρο για το Δεκέμβριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2013. Τον Δεκέμβριο συνελήφθησαν συνολικά 660 άτομα, εκ των οποίων 517 παράνομοι μετανάστες και 16 διακινητές, κάτι που δείχνει ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι οξύ στην περιοχή.
Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες συλλήψεις, 18 ήταν για ναρκωτικά, 19 για κλοπές και διαρρήξεις, εννιά για πλαστογραφίες, οκτώ για παράβαση του Νόμου «περί ενδοοικογενειακής βίας», τέσσερις για παραβάσεις του Νόμου «περί Όπλων», 18 για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία και σωματικές βλάβες, 19 για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.), δύο για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, δύο για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και ψευδή καταμήνυση, 17 για παίγνια, μία για παραβίαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων, δύο για λαθρεμπόριο – παράβαση τελωνειακού κώδικα, μία για εμπρησμό και επτά για διάφορα αδικήματα του Ποινικού Κώδικα και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.).
Εξιχνιάστηκαν 19 κλοπές και διαρρήξεις, μία ληστεία, δύο απάτες, δέκα υποθέσεις που εμπίπτουν στο νόμο «περί Όπλων», 16 υποθέσεις ναρκωτικών, 13 υποθέσεις διακίνησης λαθρομεταναστών, εννιά υποθέσεις πλαστογραφίας και δύο υποθέσεις για λαθρεμπόριο.
Κατασχέθηκαν 148 κιλά και 663,6 γραμμάρια κάνναβης, 1,82 γραμμάρια κοκαΐνης, 34,8 γραμμάρια ηρωίνης, 189 ναρκωτικά χάπια, τρία κυνηγετικά όπλα, ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα μαχαίρι, οκτώ ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 13 πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, δύο κιλά και 502 γραμμάρια λαθραίος καπνός, 42 είδη παρεμπορίου και πέντε ανευρεθέντα οχήματα.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ