Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 08:03
Τελευταία Ενημέρωση: 07 Ιανουαρίου 2015
Πολιτικό Ρεπορτάζ

Στα ύψη ο προεκλογικός πυρετός

Off

Τις οριστικές ανακοινώσεις των κομμάτων για τα πρόσωπα που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αναμένουν οι πολίτες, καθώς σε μεγάλο βαθμό η συμμετοχή αλλά και η ψήφος τους καθορίζεται από τα πρόσωπα.
Σε τοπικό επίπεδο τα τελευταία 24ωρα επικρατεί πολιτικός αναβρασμός, που σε ορισμένα κόμματα φτάνει το επίπεδο του παροξυσμού και σε άλλα της… απογοήτευσης.
Το ενδιαφέρον φυσικά στρέφεται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ και σε δεύτερο επίπεδο στο ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου.
Μέχρι αργά χθες βράδυ τα στελέχη της Νομαρχιακής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ανέμεναν τις οριστικές προτάσεις – αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για τα ονόματα των υποψηφίων στην Π.Ε. Ιωαννίνων.
Το γεγονός πως τις τελευταίες ημέρες η Νομαρχιακή συνήλθε τρεις φορές, χωρίς αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τις δυσκολίες στην τελική επιλογή, αλλά κυρίως τις διαφοροποιήσεις μεταξύ των προτάσεων που στάλθηκαν από τα Γιάννινα και των επιλογών της Κεντρικής Επιτροπής που ήταν σε διαφορετική κατεύθυνση.
Σύμφωνα πάντως με τις εκτιμήσεις και τις πληροφορίες μέχρι την τελευταία στιγμή εκτός από τον Χρ. Μαντά και τον Γ. Παπαδημητρίου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν θέση με πολλές πιθανότητες, ο Λ. Νάτσης, η Κ. Αντωνίου, ενώ οι άλλες τρεις θέσεις θα καλυφθούν από πρόσωπα που δεν συμπεριλαμβάνονταν στις αρχικές επιλογές της τοπικής οργάνωσης.
Μεταξύ αυτών φέρεται να είναι με κάθε βεβαιότητα ο πρώην Δήμαρχος Φ. Φίλιος, ενώ εκπλήξεις αναμένονται και για τις άλλες δύο θέσεις.
Στη Ν.Δ η δυστοκία είναι δεδομένη και ίσως για πρώτη φορά το κόμμα θα καταλήξει σε μία γυναικεία υποψηφιότητα, αυτή της Νατάσας Τύρου – Ούζα.
Οι υπόλοιπες θέσεις φαίνεται να «κλειδώνουν» στους Κ. Τασούλα, Στ. Καλογιάννη, Φ. Σιάκα, Γ. Καραμπίνα, Γ. Μήτση και Χ. Λαζάνη.
Στο ΠΑΣΟΚ εκτός του Μιχ. Κασσή, ο προσανατολισμός στρέφεται προς νέα και άφθαρτα πρόσωπα, σε μία προσπάθεια να δικαιολογηθεί η γενικευμένη άρνηση συμμετοχής και να εμφανισθεί ως επιχείρηση ανανέωσης. Καλύτερα φαίνεται πως είναι τα πράγματα στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με τα πρόσωπα πάντως που αναμένεται να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο να προέρχονται στην πλειοψηφία τους από το «παλαιό» ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν και επίσημα οι υποψηφιότητες των άλλων κομμάτων, όπου επίσης οι υποψήφιοι έχουν οριστικοποιηθεί, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και αλλαγές σε σχέση με τα ονόματα των τελευταίων ημερών.
Συγκέντρωση της ΔΗΜΑΡ Ιωαννίνων
Η ΔΗΜΑΡ καλεί τα μέλη και τους φίλους της σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πολυθέαμα σήμερα Πέμπτη 8 Ιανουαρίου στις 20:00 με θέμα την προετοιμασία εκλογών και τη συγκρότηση εκλογικής επιτροπής.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Ομιλία Κουτσούμπα στην Ελεούσα

Στην έδρα του δήμου Ζίτσας την Ελεούσα θα βρίσκεται την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας προκειμένου να πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματος για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 στο κέντρο «Καρβούνης» και σε ανακοίνωση της τοπικής Γραμματείας του ΚΚΕ τονίζεται πως το αποτέλεσμα των εκλογών θα πρέπει να βρει δυνατό το ΚΚΕ, που δεσμεύεται, ότι θα σταθεί απέναντι σε κυβερνήσεις της μίας ή της άλλης διαχειριστικής εκδοχής, όπως αναφέρει, «που όχι μόνο δεν εγγυώνται την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών για το λαό, αλλά υπηρετούν τον ίδιο δρόμο που μας οδηγεί σε μεγαλύτερες περιπέτειες και επιχειρούν να τον εξαπατήσουν και πάλι με ψίχουλα. Θα πρωταγωνιστήσει, μέσα και έξω από τη Βουλή, για να υπάρχει μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ασκηθεί πραγματική λαϊκή πίεση που έως τώρα δεν υπήρξε, είτε από δισταγμό είτε από αυταπάτες.
Δυνατό ΚΚΕ, γιατί αποτελεί τη δύναμη που, χωρίς υποχωρήσεις και παλινωδίες, πρωταγωνιστεί στην οργάνωση του αγώνα του λαού για την κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων και την ανάκτηση των απωλειών. Αγωνίζεται με συνέπεια και ανιδιοτέλεια για το δίκιο των εργατοϋπαλλήλων, τα δικαιώματα των νέων, των γυναικών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, για να οργανωθεί η λαϊκή αλληλεγγύη», σημειώνεται στην ανακοίνωση – κάλεσμα στη συγκέντρωση. Θα ακολουθήσει λαϊκό και δημοτικό γλέντι.

 

 Πόλος έλξης υποψηφίων η «Αειφόρος Ανάπτυξη»

Η παράταξη «Αειφόρος Ανάπτυξη» του Αλέξανδρου Καχριμάνη αποτελεί «δεξαμενή» υποψηφίων και αυτό αποδεικνύεται για πολλοστή φορά. Αρκετά στελέχη που θήτευσαν στο πλευρό του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη είτε κατήλθαν μόνοι τους στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές είτε ετοιμάζονται να είναι υποψήφιοι βουλευτές στις επικείμενες εθνικές εκλογές. 
Ο περιφερειάρχης δεν εκπλήσσεται από τις πολιτικές εξελίξεις αφού όπως είπε όταν ρωτήθηκε, είναι λογικό να προτιμούνται άτομα που έχουν καθημερινή επαφή με την κοινωνία και άρα μεγαλύτερο έρεισμα σε αυτήν.
«Εμείς είμαστε καθ΄ όλα έτοιμοι για τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο θα κάνει ότι προβλέπεται για να είναι έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός. Ήδη ελέγχουμε τα συστήματα προκειμένου να βγάλουμε τα αποτελέσματα των εκλογών. Από κει και πέρα, η παράταξή μας είναι ευρύτερη και όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτή, και όχι μόνο, είναι χρήσιμοι για την κοινωνία.» είπε χαρακτηριστικά.  

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ