Επικαιρότητα

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις φοιτητικές ανάγκες

Off

Την εικόνα ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν τα προβλήματα όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται αλλά οξύνονται επιχειρούν να μεταφέρουν και να παρουσιάσουν οι εστιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στον τομέα της φοιτητικής μέριμνας και ειδικότερα της στέγασης.

Ένα ζήτημα άλλωστε που απασχόλησε την κοινότητα του Πανεπιστημίου, αλλά και την τοπική κοινωνία με ένταση τα τελευταία χρόνια, έρχεται ξανά στο προσκήνιο με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, σε μία περίοδο που υποβάλλονται οι αιτήσεις των πρωτοετών φοιτητών που ενδιαφέρονται και πληρούν τα κριτήρια για να διαμείνουν στις φοιτητικές εστίες.

Είναι προφανές ωστόσο ότι οι εστίες δεν επαρκούν για το σύνολο της ζήτησης με τον Σύλλογο Εστιακών Φοιτητών να πραγματοποιεί χθες παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο και την πρόεδρό του Νάντια Τζώρτζη να αναφέρεται στα αιτήματα των φοιτητών και προς τις πρυτανικές αρχές αλλά και προς τους τοπικούς φορείς.

Τα αιτήματα αυτά συμπυκνώνονται σε επιπλέον χρηματοδότηση από τον Δήμο και την Περιφέρεια για την ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία, σε αύξηση των δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ από και προς το Πανεπιστήμιο, αλλά και σε αντιμετώπιση των προβλημάτων με τα αδέσποτα ζώα στην Πανεπιστημιούπολη.

«Περνάμε το μήνυμα ότι συλλογικά μπορούμε να έχουμε νίκες, όπως έγινε με το περίφημο χαράτσι για την μηνιαία πληρωμή στις εστίες, που με τον αγώνα μας έγινε προαιρετικό», σημείωσε η κα Τζώρτζη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ