Επικαιρότητα

Μαθήματα Αναρρίχησης και Ορειβατικού Σκι

Off

Η Σχολή Προπονητών Αγωνιστικής Αναρρίχησης και Ορειβατικού Σκι της Γ.Γ.Α 2019-2020 είναι η πρώτη ανάλογη Σχολή που διοργανώνεται στη χώρα μας σε συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης και του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην έναρξη της Σχολής παρέστησαν ο Διευθυντής Σχολών Προπονητών της Γ.Γ.Α Βασίλης Κάκκος, ο Διευθυντής της Σχολής Καθηγητής των ΤΕΦΑΑ Χάρης Κουθούρης και ως εκπρόσωπος της ΕΟΟΑ ο Βασίλης Βουτσελάς. Τη Σχολή επίσης χαιρέτισαν ο Κοσμήτορας της Σχολής Καθηγητής Θανάσης Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος της Σχολής Καθηγητής Νικόλαος Διγγελίδης οι οποίοι δήλωσαν ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι με τη υλοποίηση της Σχολής στο ΤΕΦΑΑ και προτίθεται να διατηρήσουν δεσμούς με τους μέλλοντες προπονητές σε οποιαδήποτε επιστημονικά πεδία αφορούν στην έρευνα.

Τη Σχολή Προπονητών της Γ.Γ.Α. παρακολουθούν 40 άτομα από συλλόγους όλης της χώρας, από Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Ήπειρο, Αθήνα, Κρήτη και Καλύμνου με σημαντικές μέχρι στιγμής προπονητικές αθλητικές διακρίσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. 

Την Ήπειρο εκπροσώπησε με την συμμετοχή του ο Ηρακλής Μωϋσίδης, Διεθνής Οδηγός Βουνού IFMGA, Εκπαιδευτής Αναρρίχησης & Ορειβατικού Σκι μέλος του ΕΟΣ Ιωαννίνων.

Η επιτυχής αποφοίτηση των υποψηφίων προπονητών θα δώσει στην Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης τη δυνατότητα ανάπτυξης των αθλημάτων της Αγωνιστικής Αναρρίχησης και του Ορειβατικού Σκι καθώς έχει προγραμματισθεί να περιληφθούν ως Ολυμπιακά αγωνίσματα στις επόμενες Θερινές και Χειμερινές Ολυμπιάδες.

Το πρώτο μέρος των διά ζώσης θεωρητικών μαθημάτων της Σχολής Προπονητών Αγωνιστικής Αναρρίχησης και Ορειβατικού Σκι της Γ.Γ.Α. έλαβε μέρος με μεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από 28 Σεπ έως 4 Οκτωβρίου με διδακτικό προσωπικό κυρίως προερχόμενο από τους καθηγητές των ΤΕΦΑΑ όπως τον Χ. Κουθούρη, τον Θ. Τζιαμούρτα Θανάση, τον Δ. Σούλα, την κ Β. Ζήση, την Αλ. Μπεκιάρη, τον Αστ. Πατσιαούρα, τον Β. Βουτσελά καθώς και τον Δήμο Πραντσίδη, τον Αγγελο Παππά, τον Βάιο Γούλα, τον Ι. Γιαννακόπουλο και την Στ. Κερασίδου εκπρόσωπο της ΕΟΟ.

Ο Διευθυντής της Σχολής δήλωσε πλήρως ικανοποιημένος με την πορεία της Σχολής και την επίδοση των σπουδαστών. Το επόμενο στάδιο των θεωρητικών μαθημάτων θα γίνει με τη μέθοδο της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης με τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e class του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη διάρκεια των δύο επόμενων μηνών.

Το δεύτερο μέρος της Σχολής αφορά την παρακολούθηση 14 ημερών πρακτικών μαθημάτων στη διάρκεια των πρώτων μηνών του 2020. Η εκπαίδευση για μεν το Ορειβατικό σκι θα γίνει στα χιονοδρομικά κέντρα της Βασιλίτσας και του Παρνασσού, ενώ για την Αγωνιστική Αναρρίχηση σε αναρριχητικές πίστες της Αθήνας και της Κατερίνης. Η Σχολή είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στο τέλος του Μαϊου του 2020 κατόπιν επιτυχών εξετάσεων των υποψηφίων προπονητών σε θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου