Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 11:01
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουαρίου 2015
Ήπειρος

Ένα βήμα πριν από την απογείωση

Off

Ταυτόσημη με την πορεία της Ελλάδας είναι η πορεία της Ηπείρου τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που μίλησε από τα Γιάννενα για το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.
Αργά το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς που πραγματοποίησε χθες επίσημη περιοδεία στους νομούς Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, επισκέφθηκε την Περιφέρεια Ηπείρου, όπου τον υποδέχθηκε ο Αλ. Καχριμάνης, οι αντιπεριφερειάρχες, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, αλλά και οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. στα Ιωάννινα.
Ο κ. Σαμαράς αφού έπλεξε το εγκώμιο του κ. Καχριμάνη για το έργο που έχει επιτελέσει όλα τα προηγούμενα χρόνια στη Νομαρχία αλλά και στην Περιφέρεια Ηπείρου, τόνισε πως η Ήπειρος δεν είναι πλέον μία ξεχασμένη πλευρά της πατρίδας. «Βοήθησαν και οι υποδομές που έγιναν, αλλά και η διάθεση των πολιτών να προσφέρουν και να αγωνιστούν. Η Ήπειρος είναι όπως η Ελλάδα. Ένα βήμα πριν από την απογείωση. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών. Συγκρούονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. ‘Η θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα κάνουμε βήματα προς τα πίσω», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς που επίσης αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης να επιστρέψει το βοήθημα στους, ως «ηθική υποχρέωση» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Ακόμη αναφέρθηκε και στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών μετά από τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία, λέγοντας πως το θέμα της ασφάλειας βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των Ευρωπαίων ηγετών. 
Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης έκανε αναφορά στα επιτεύγματα των τελευταίων ετών στην Περιφέρεια της Ηπείρου, όπως στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, στην προετοιμασία για το ΠΕΠ Ηπείρου, αλλά και στην πλήρη αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών.
Επίσης επανέλαβε ότι αίτημα της περιφέρειας Ηπείρου είναι ο Ε-65 να «ακουμπήσει» την Εγνατία Οδό, δήλωσε υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων των αεροδρομίων, ζητώντας και την ολοκλήρωση των έργων σε αυτό. 
«Αυτό μας ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσουμε μέσα από την καινοτομία νέες θέσεις εργασίας, για τους νέους της περιοχής μας. Δυστυχώς ο τρόπος που έχει δομηθεί το ελληνικό κράτος διαχρονικά δεν βοηθά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Η πατρίδα θα πρέπει να έχει μέλλον και γι’ αυτό χρειάζεται αγώνας και αλλαγή κατεστημένων νοοτροπιών», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου