Επικαιρότητα

Η πρόκληση του ψηφιακού χάσματος στις επιχειρήσεις

Off

Όχι ένα, αλλά πολλά βήματα μπροστά βρίσκονται τα Επιμελητήρια στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης από τα αντίστοιχα της Ελλάδας, ενισχύοντας και προωθώντας τα τεχνολογικά εργαλεία για την ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων και συνακόλουθα για τη βιωσιμότητά τους.

Αυτή είναι η διαπίστωση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Δ. Δημητρίου και τον αντιπρόεδρο Ι. Μήτση στις εργασίες του 3ου Οικονομικού Forum των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων, όπου η κεντρική στόχευση και θεματολογία αφορούσε την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών στο πλαίσιο ενίσχυσης της καινοτομίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου του πρόγραμμα ψηφιοποίησης που υλοποιείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την περίοδο 2017-2030 έρχεται να επιβεβαιώσει τη χαώδη διαφορά που υπάρχει στην «εκπαίδευση» των επιχειρήσεων.

Χρησιμοποίησε μάλιστα το χαρακτηριστικό παράδειγμα της δυσκολίας που είναι βέβαιο ότι θα προκύψει από τις αρχές του 2020 στην εφαρμογή της υποχρέωσης για την ψηφιοποίηση των τιμολογίων. «Είναι προφανώς δύσκολο να προχωρήσει η ψηφιοποίηση των τιμολογίων, πολύ δε περισσότερο να μιλήσουμε για ψηφιοποίηση των υπηρεσιών. Επίσης όμως έχουν γίνει άλματα προόδου στην Ευρώπη όπου πλέον οι επιχειρήσεις στρέφονται από την τυποποίηση στην μοντελοποίηση, ώστε κάθε επιχείρηση να έχει έναν αποκλειστικό τρόπο δουλειάς και παροχής υπηρεσιών», ανέφερε ο κ. Δημητρίου. Επίσης, στο Οικονομικό Forum παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες που υπάρχουν για την αξιοποίηση προγραμμάτων μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, που ενισχύουν την καινοτομία στις επιχειρήσεις.

 

Τριήμερο προσφορών

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 ετών από την ίδρυσή του και των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί, συμφώνησε με μέλη του από τον κλάδο του επισιτισμού και του εμπορίου για ένα τριήμερο προσφορών στα καταστήματα από τις 24 έως τις 26 Οκτωβρίου.

 

Έκκληση για 

την καθαριότητα

Ο κ. Δημητρίου στο περιθώριο της ενημέρωσης για τις δράσεις του Επιμελητηρίου απηύθυνε έκκληση προς τη δημοτική αρχή και γενικότερα προς το δημοτικό συμβούλιο ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

«Είναι μία εικόνα που προβληματίζει και σε αισθητικό επίπεδο αλλά και επηρεάζει την οικονομική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και της πόλης. Το δημοτικό συμβούλιο οφείλει να αντιμετωπίσει το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα, μακριά από προσωπικές ή άλλες αγκυλώσεις», ανέφερε.

 

Στήριξη στο ΚΕΘΕΑ

Τέλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου μετέφερε την στήριξη της διοικούσας επιτροπής στον αγώνα των μελών του ΚΕΘΕΑ, απέναντι στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου του υπουργείου Υγείας που προβλέπει τον διορισμό των μελών της διοίκησης.

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου