Επικαιρότητα

Συμφωνία στην προσφορά του ΚΕΘΕΑ

Off

Ομόθυμη, όχι όμως με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο περιεχόμενο εκφράστηκε η στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου στο ΚΕΘΕΑ, λόγω των εξελίξεων των τελευταίων ημερών μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από το υπουργείο Υγείας.

Στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση τοποθετήθηκε ο κ. Σάββας Χριστοφορίδης (φωτ), εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, που ενημέρωσε το Σώμα για τις τελευταίες εξελίξεις και ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο τη στήριξη στο αίτημα να μην προχωρήσει η διαδικασία που καταργεί το αυτοδιοίκητο του φορέα.

Εκείνο που διαπιστώθηκε στη συζήτηση που ακολούθησε και στις τοποθετήσεις των επικεφαλής ήταν η συμφωνία στην τεράστια προσφορά του ΚΕΘΕΑ στην ελληνική κοινωνία στον τομέα της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης, όμως διαπιστώθηκε διαφωνία στο περιεχόμενο του ψηφίσματος που θα εκδοθεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Η διαφωνία διαπιστώθηκε και στη συνάντηση πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο γραφείο του προέδρου με εκπροσώπους των παρατάξεων, με τους τελευταίους να τονίζουν πως συμφωνούν στην έκδοση ψηφίσματος στο πλαίσιο των αιτημάτων που καταθέτει δημοσίως το ΚΕΘΕΑ, τον δε πρόεδρο του Σώματος να προκρίνει το περιεχόμενο του ψηφίσματος στήριξης που έχει εκδώσει ο ΟΚΑΝΑ.

Αυτός ήταν και ο λόγος που τελικά το Σώμα δεν κατέληξε στη συνεδρίαση στο περιεχόμενο του ψηφίσματος αλλά στην επεξεργασία του περιεχομένου από διαπαραταξιακή επιτροπή.

 

Αποχώρηση Νάτση

Τουλάχιστον για 20 λεπτά της ώρας στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση, το Σώμα αναλώθηκε και πάλι στο εάν οι επικεφαλής των συμπραττουσών παρατάξεων Ν. Γκόντας και Αρ. Μπαρτζώκας έχουν δικαίωμα λόγου πριν ή μετά τους άλλους επικεφαλής των παρατάξεων, χωρίς να βρεθεί λύση, όπως έγινε και την προηγούμενη φορά.

Το ζήτημα προκάλεσε την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου Δ. Παπαγεωργίου, του Ν. Γκόντα και του Λ. Νάτση, με τις παρεμβάσεις παράλληλα και των άλλων επικεφαλής που επέμειναν ότι οι συμπράττουσες παρατάξεις εκφράζονται στο δημοτικό συμβούλιο από τον δήμαρχο και ως εκ τούτου οι επικεφαλής τους έχουν δικαίωμα λόγου ως δημοτικοί σύμβουλοι και όχι ως επικεφαλής. Το αδιέξοδο στη συζήτηση οδήγησε στην αποχώρηση της παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή» από τη συνεδρίαση, με το προεδρείο να δεσμεύεται ότι άμεσα θα υποβληθεί σχετικό ερώτημα στο υπ. Εσωτερικών, προκειμένου να υπάρξει μία σαφής διευκρίνιση.

Διαφωνία για τη μεταφορά 

των αποθεματικών στην ΤτΕ

 

Η δημοτική αρχή με τον δήμαρχο Μ. Ελισάφ έδωσε απαντήσεις και σε άλλα ζητήματα που τέθηκαν από τους επικεφαλής των παρατάξεων στην συζήτηση εκτός ημερήσιας.

Συγκεκριμένα ο κ. Ελισάφ ανέφερε:

– Για την ακύρωση του διαγωνισμού led και την ανοιχτή πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος» θα γίνει άμεσα αναλυτική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

– Υπάρχει συνεχής συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ για την επίλυση προβλημάτων. Ήδη επιλύθηκε το ζήτημα που υπήρχε με την καθυστέρηση κατά τις μεσημεριανές ώρες στη μεταφορά των μαθητών Σταυρακίου και Μαρμάρων. Με ένα επιπλέον δρομολόγιο αποφεύγεται πλέον η αναμονή των μαθητών.

– Εξέφρασε την διαφωνία του με την απόφαση για την μεταφορά των αποθεματικών των Δήμων στην Τράπεζα Ελλάδος καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι προς όφελος της αυτοδιοίκησης. 

– Ο Δήμος επεξεργάστηκε πρόταση για την υποβολή στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» προκειμένου να εκσυγχρονιστεί και να επεκταθεί το καταφύγιο αδέσποτων ζώων. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ