Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 04:37
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουαρίου 2015
Επικαιρότητα

Απαραίτητος ο εμβολιασμός για τη γρίπη

Off

Εντείνεται η ανησυχία και στην Ελλάδα σχετικά με τη μετάλλαξη στελέχους του ιού της κοινής γρίπης, συνέπεια του οποίου είναι η καταγραφή ορισμένων θανάτων ατόμων σε γειτονικές χώρες, όπως στην Ιταλία, οι οποίοι μάλιστα είχαν εμβολιαστεί. 
Από την πρώτη στιγμή βέβαια, που προέκυψε το θέμα οι ελληνικές ιατρικές υπηρεσίες, όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και το υπουργείο Υγείας έσπευσαν να καθησυχάσουν τους πολίτες, επισημαίνοντας πως το εμβόλιο που χορηγείται δωρεάν στην Ελλάδα για το στέλεχος της κοινής γρίπης εξακολουθεί να θεωρείται κατάλληλο, χωρίς να έχει επέλθει κάποια ανησυχητική μεταβολή. Την παράμετρο αυτή επισήμανε και ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας στην Περιφέρεια της Ηπείρου Γ. Νικόπουλος, με χθεσινές του δηλώσεις, τονίζοντας πως ο εμβολιασμός ειδικά των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού εξακολουθεί να κρίνεται απαραίτητος.
«Η διαφοροποίηση ενός στελέχους του ιού έγινε πιθανότατα στην πορεία από την προπαρασκευή του εμβολίου μέχρι και τη διάρκεια χορήγησής του και δεν ήταν εύκολο να εντοπιστεί και να αντιμετωπιστεί. Το εμβόλιο όμως που κυκλοφορεί στη χώρα μας είναι το πλέον κατάλληλο και θα πρέπει να χορηγείται στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και δη σε όσους αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας», σημείωσε για να προσθέσει πως ρόλο στην πιθανή προσβολή ενός ατόμου από τον ιό της γρίπης παίζει και ο τρόπος ζωής, διατροφής και άσκησης του καθενός.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ